OogbesturingscomputerOnlangs heeft Kiwanis Zoetermeer op feestelijke wijze een oogbesturingscomputer overhandigd aan Willem Felsoord (onderdeel van stichting Ipse de Bruggen). Dit was het resultaat van de Herwerden-Kiwanis Sponsorride.

Deze sponsorride, een mooie, gezonde en verbindende fietstocht, is door Kiwanis Zoetermeer, ondanks de beperkingen van de coronatijd, georganiseerd. De cliënten van Willem Felsoord krijgen met de oogbesturingscomputer een extra middel tot hun beschikking om te communiceren en beter contact te leggen. Daarnaast biedt de oogbesturingscomputer een leuke nieuwe activiteit voor jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking.

De vijfde editie van de Herwerden-Kiwanis Sponsorride was vanwege corona een fietstocht die deelnemers individueel en virtueel hebben gefietst. Het zijn vooral de sociaal betrokken deelnemers geweest die zich hebben laten sponsoren om de fietstocht te rijden. Met name Janet Dik heeft, door het organiseren van meerdere fietstochten voor cliënten van Willem Felsoord, een grote bijdrage geleverd aan het behalen van het doel: een oogbesturingscomputer voor Willem Felsoord.

Kinderen en jongvolwassenen, waaronder de dochter van Janet, Kirsten, kunnen nu niet of nauwelijks communiceren met taal en kunnen dat wel via oogbeweging. Naast de inzet van deelnemers is de fietstocht door verschillende organisaties gesponsord. Hoofdsponsor Van Herwerden Tweewielers en andere sponsoren waaronder van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars en Alfa Accountants en Adviseurs hebben hun steentje bijgedragen.

Het is de bedoeling om de oogbesturingscomputer binnen Willem Felsoord onder andere voor individuele therapieën in te zetten. De therapeuten en leiding maken dan voor individuele kinderen en jongvolwassenen een oefenprogramma, want communicatie is persoonsgebonden en op maat. Met de oogbesturingscomputer kunnen de cliënten van Willem Felsoord oefenen om zich te concentreren op het scherm en leren ze wat het effect is van hun oogbewegingen. De cliënten leren spelenderwijs om te gaan met de oogbesturing. In het vervolgtraject wordt dan gekeken of de kinderen kunnen communiceren met een oogbesturingssysteem.

Volgens Zorgmanager Nynke Hoitinga is het voor cliënten van Willem Felsoord heel erg fijn dat ze nu een extra middel hebben om te communiceren en daardoor nog beter contact te kunnen leggen. Zo kunnen therapeuten achterhalen wat de wensen en behoeftes van de cliënten zijn. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-