picasso oekraineSinds kort verzorgt het Picasso Lyceum onderwijs voor jongeren die gevlucht zijn voor de oorlog uit Oekraïne en nu in Zoetermeer wonen. Het gaat om 16 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Naast lessen stond deze week ook een uitje op het programma.

Het grootste deel van de lessen wordt verzorgd door twee docenten uit Oekraïne. De leerlingen en docenten vormen samen een hecht team waarbinnen ze elkaar steunen en elkaar de ruimte geven om de vreselijke gebeurtenissen te verwerken. Manon Verschoor begeleidt het proces vanuit het Picasso Lyceum. “Het is fijn dat wij als school een bijdrage kunnen leveren aan het leven van deze jongeren. Het past ook goed bij datgene waar we als school voor staan, namelijk CONNECT met jezelf, met elkaar en met je omgeving. Onze eigen leerlingen zien hierdoor ook hoe waardevol het kan zijn om anderen te helpen, wat je voor iemand kan betekenen.”

 

Omdat de leeftijd, het niveau en de inhoud van het onderwijs van elke leerling anders is, starten de leerlingen – net als alle leerlingen op het Picasso, - elke schooldag met PLT, ofwel persoonlijke leertijd. In deze les maken zij een planning voor een deel van de dag. “In Oekraïne is het onderwijs meer docentgestuurd en komt eigen inbreng nog niet zoveel voor. Wij merken dat de leerlingen deze dagstart heel prettig vinden”, aldus Manon.

 

Afgelopen donderdag ging de groep leerlingen en docenten er voor het eerst op uit.
De gemeente doneerde fietsen en Jump One trakteerde op een ochtendje jumpen, zodat de leerlingen en docenten even konden ontspannen en genieten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-