Meer dan 33.000 euro heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ deden tien medewerkers van de school op donderdag 2 juni mee aan de vijftiende editie van Alpe d’HuZes.

Team ONC Parkdreef Alpe dHuZesZij beklommen fietsend, hardlopend of wandelend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Pittige tocht

Jannie Mulder, administratief medewerker op het ONC en één van de deelnemers, ging lopend de berg op. Twee keer maakte zij de tocht naar boven. “De eerste bochten waren heel steil, dat was best pittig. Maar het ging gelukkig goed. Mijn collega en ik begonnen om half 5 ‘s ochtends aan de eerste klim. Langs de route brandden heel veel kaarsjes en overal hingen persoonlijke spandoeken. We hebben veel indrukwekkende verhalen gehoord. Rond half negen gingen we met een lach en een traan over de finish.” 

Een dag vol saamhorigheid

Dat gold ook voor de andere medewerkers, die óf fietsend óf rennend de berg op gingen. ONC Parkdreef is zeer betrokken bij dit goede doel. De school heeft collega’s en leerlingen verloren aan kanker. Mulder: “Deze dag was - behalve het leveren van een sportieve prestatie - vooral een dag van emoties delen en herdenken. Een dag vol saamhorigheid.” Op school konden de leerlingen ondertussen een live verslag vanuit Frankrijk volgen, verzorgd door leerlingen van A’humTV, de filmcrew van ONC Parkdreef. 

Totaalbedrag

In 2020 had het ONC al zo’n 27.000 euro ingezameld voor KWF, onder andere met het Glazen Huis, de kerstmarkt en het werven van sponsors. Helaas werd het event in Frankrijk vervolgens twee jaar uitgesteld vanwege corona. Nu hebben de medewerkers dan eindelijk hun tegenprestatie geleverd, het beklimmen van de Alpe d’Huez. Met de laatste sponsorbedragen is het eindbedrag opgelopen tot ruim 33.000 euro en de teller loopt nog. Elke gedoneerde euro wordt voor 100% besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Mulder: “We zijn ontzettend trots  op het totaalbedrag. Laten we met z’n allen proberen om de ziekte kanker de wereld uit te helpen. Want opgeven is geen optie.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-