20220530 31686Organisator Ruud Rienties en Monica Lausberg, Zoetermeer Actief bij de onthulling van de tram


Sweetlake Festival, met klinkende namen als Broederliefde en Afro Bros, zal op zaterdag 27 augustus de Markt in het Centrum van Zoetermeer op stelten zetten. Sinds vandaag rijdt de festivaltram tussen Den Haag en Zoetermeer.

20220530 31705Zoetermeer Actief is mediapartner van het Sweetlake Festival, mét een banner op de festivaltram, die vanaf morgen rijdt lijn 3 en 4 tussen Den Haag en Zoetermeer. Er zullen vanuit Zoetermeer Actief nog meer acties komen voor dit festival, maar nu al kunnen we deze actie bekend maken: met de code ‘Zoetermeeractief’ krijg je 5 euro korting op je kaartjes! De kortingsactie is geldig tot en met maandag 6 juni, dus sla snel je slag!

Naast de grote namen als Broederliefde en Afro Bros treden er ook veel lokale artiesten op bij het festival. Organisator Ruud Rienties: “Ons eerste doel met dit evenement is een geweldig event organiseren voor de jongeren van Zoetermeer, iets waar zij echt trots op kunnen zijn. Er gebeurt voor jongeren niet zoveel in Zoetermeer en daar is echt behoefte aan. Daarnaast geven we heel graag jong, en liefst lokaal!, talent een kans om zich te laten zien op het podium.”

Het genre is met opzet heel breed, van latin-urban- house- dance tot aan reggaeton en hiphop. “Zo bereiken we zoveel mogelijk jongeren! Dit is zo’n breed aanbod in muziek dat er altijd wel iets naar jouw smaak bij zit”. Als een artiest even iets minder jouw richting is, dan zijn er nog de foodtrucks met lekker eten en een grote bar om van te genieten.

 

Line-up

20220530 31706Ruim 10 bands staan er op de line-up van het festival, met rapgroep Broederliefde als grote trekker. De jongens uit Spangen spelen inmiddels al 10 jaar samen en zullen op het festival ook zeker nummers van hun nieuwe album ‘Medaille’ spelen. Zij scoorden tientallen hits zoals 'Jungle' en 'Mi No Lob' en de uitverkochte shows, maar kennen ook de andere kant van de medaille met onder andere persoonlijke problemen.

Het Arnhemse DJ/producers duo Giordano Ashruf & Rashid Badloe – beter bekend als de Afro Bros – werd in één klap wereldberoemd met de gigantische hit ‘X’, een nummer dat in minder dan een jaar 1,3 miljard keer gestreamd werd op YouTube. Samen met MC Chaos aan de mic maken ze overal wereldwijd een top show.

Ook DJ Wef zal optreden tijdens het Sweetlake Festival. Begonnen in Zoetermeer, nu is Wef ‘beste dj’ van Nederland. Pas zes jaar geleden startte DJ Wef, echte naam Wafae Kefi, met dj’en. Desondanks werd ze onlangs door FunX verkozen tot beste dj.

 

Kaarten

Kaarten kun je bestellen via de site: https://www.sweetlakefestival.nl/
Ticket Normaal kost €19,95

 

RUR events

RUR events, de stichting achter Sweetlake Festival, is groot geworden met festivals zoals Hitz voor Kidz, dat zelfs landelijk grote bekendheid geniet. De stichting organiseert festivals voor jongeren, maar is ook maatschappelijk actief en steunt onderzoeken naar spierziekten.

Het festival wordt van harte gesteund door vele Zoetermeerse ondernemers. Ruim 90% van de 25 sponsors van het evenement zijn lokale ondernemers, ook komt een groot deel van de artiesten uit Zoetermeer. Zo zijn DJ WEF, McChaos, Jermain Mason, Sam Blans en Gizzy onvervalst Zoetermeers talent.

 

-advertenties-

-goede doel-