20220525 31544

Henk (midden) samen met kleindochter Robine en vrouw Maja

Wensen gaan in vervulling tijdens de Spoorwensdagen van de NS. In heel Nederland werden woensdag 25 mei maar liefst 60 wensen vervuld, variërend van een dagje meelopen als conducteur tot een rondleiding in de remise. Ook mantelzorger Henk Neijssel uit Zoetermeer werd deze dag verrast.

Maar liefst 130 vrijwilligers van NS en ProRail vervullen samen trein- en spoorwensen van kinderen en volwassenen, die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet.
Ook het hart van de 82-jarige Henk Neijssel gaat sneller kloppen van treinen. Zijn wens was om een bezoek te brengen aan het onderhoudsbedrijf van de NS in Leidschendam. Als dank voor de mantelzorg voor zijn vrouw heeft zijn kleindochter Robine hem als verrassing opgegeven voor de Spoorwensdagen. "Mijn opa is een echte treinenfan! Hij heeft zijn eigen modelspoorbaan gemaakt en alle techniek in de treinbaan zelf bedacht. Alle wissels waren te bedienen en de treinen werden vanaf één plek aangestuurd.” In totaal laten de vrijwilligers van NS en ProRail 60 wensen uitkomen.

 treindag Henk  treindag Henk2

 

Henk werd de hele ochtend rondgeleid in de remise van de NS in Leidschendam en kwam heel wat te weten over de techniek die ervoor zorgt dat de trein zonder problemen kan rijden. Vrijwilligers Simone en Carole van ProRail hadden de dag tot in de puntjes voorbereid en zorgden ervoor dat Henk maximaal kon genieten van het uitje, dat eindigde met een feest in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

-advertenties-

-goede doel-