DSC 8724

Burgemeester Bezuijen opent de Brandweerdag

Brandweerkazerne Oosterheem kan terugkijken op een geslaagde open middag. De middag werd officieel geopend door burgemeester Bezuijen. Veel ouders met kinderen kwamen een kijkje nemen hoe de kazerne er van binnen uit zag en er waren veel wagens waar natuurlijk een selfie gemaakt kon worden.

 DSC 9076  brandweeropendag


Ook was Stichting Historisch Brandweermateriaal aanwezig met oudere voertuigen. Er waren diverse demonstraties, maar de kinderen konden ook zelf proberen een brandje te blussen. De brandweermotor, de tankspuitwagen en de ladderwagen hadden wel ‘dienst’ en werden tijdens de middag ook opgeroepen voor onder meer een brandmelding aan de Rokkeveenseweg.

De informatiestand werd druk bezocht, de brandweervrouw achter de stand probeerde zoveel mogelijk kinderen uit te leggen wat te doen bij brand en liet ook het geluid van een rookmelder afgaan. De boodschap was vooral, oefen ook thuis hoe om te gaan met een brandmelding en niet alleen op school. Zeker nu vanaf juli rookmelders in huis verplicht zijn moeten de kinderen niet schrikken van het brandalarm, maar weten hoe te handelen als het alarm afgaat.

Tekst: Joyce van Loon
Foto's: Joyce van Loon en Rianne Veeninga

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-