medailleZoetermeerse jongeren tussen 6-23 jaar oud komen nu ook in aanmerking voor een Jeugdlintje. Jongeren komen meestal niet in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, omdat ze nog niet lang genoeg vrijwilligers werk doen.

Het Zoetermeers Jeugdlintje is wel speciaal voor kinderen en jongeren die zich in de gemeente buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt, op maatschappelijk, cultureel of ander terrein. Een ontvanger van een jeugdlintje is daarmee een voorbeeld voor anderen.
Net als bij het gewone lintje, de Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen, gaat het hierbij om vrijwillige en onbetaalde werkzaamheden. In de raadsvergadering van 1 november 2021 is een motie aangenomen om het Zoetermeerse jeugdlintje in te stellen, het college heeft hier een onlangs een besluit over genomen.

jeugdlintje rijswijkHeel veel steden in Nederland hebben al een jeugdlintje, vaak een zelfontworpen medaille of speldje. Zo is er het Haags jeugdlintje en ook Leiden en Rotterdam geven jeugdlintjes aan kinderen of jongeren die bijzonder werk of een heldendaad hebben verricht. Burgemeester Bezuijen heeft zelfs al jeugdlintjes uitgereikt, toen hij burgemeester was in Rijswijk.

Foto rechts: Burgemeester Bezuijen reikt een jeugdlintje uit in Rijswijk.Bron foto: Jeugdformaat

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-