energiearmoede zoetermeerDe gemeente heeft langer de tijd nodig om te onderzoeken hoe huishoudens met energiearmoede het beste ondersteund kunnen worden. Zoetermeer heeft van het rijk € 700.000,- gekregen om energiearmoede tegen te gaan en energiebesparende maatregelen te nemen.

In november 2021 werd al een motie aangenomen waarin het college gevraagd werd om onderzoek te doen naar energiearmoede. Het college is op dit moment nog bezig met het ontwikkelen van een bestedingsplan voor de ongeveer € 700.000,- die beschikbaar is. Het geld kan worden ingezet voor maatregelen die direct effect hebben zoals energiedisplays en radiatorfolie tot een bijdrage aan grotere isolatiemaatregelen zoals vloer- en spouwmuurisolatie. Het mag daarbij gaan om zowel koop- als huurwoningen.

Uit een onderzoek van TNO naar energiearmoede in Nederland blijkt dat hiervan in Zoetermeer vooral in de wijk Meerzicht sprake is. Het onderzoek van TNO is toegespitst op wijkniveau, maar geeft niet aan welke huishoudens gevaar lopen op energiearmoede.

Het college hoopt in het najaar duidelijkheid te kunnen geven over welke maatregelen worden ingezet ter ondersteuning van de huishoudens met energiearmoede.

Foto: onderzoek TNO

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-