In deze moderne tijd lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat Zero Waste Nederland zien dat het kan. Op zaterdag 4 juni laten lokale gidsen op 40 locaties in heel Nederland, ook in Zoetermeer, zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen bij bijzondere lokale ondernemers.

Zero Waste Tour logoSuzanne Verboon, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Zoetermeer, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. "Ik las over de plasticsoep en over de invloed van alle plastic vervuiling op onze aarde, in de lucht en water, en uiteindelijk ook in ons lichaam. Door minder plastic afval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen", aldus Verboon. Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. Pals: "De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg." 

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic en bij welke winkels men niet raar opkijkt als je je eigen zakje of bakje mee neemt? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met Suzanne mee op pad. Er is meer dan voldoende tijd om al je persoonlijke vragen te stellen. De tours worden altijd erg gezellig en inspirerend gevonden.

In Zoetermeer is er op zaterdag 4 juni van 9.30-11.30 uur een gecombineerde fiets/wandeltour gepland. Aanmelden kan via https://zerowastenederland.nl/helpen/zero-waste-wandeltours/ Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u ook informatie over het start- en eindpunt.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-