20220516 Lenteborrel JSZ 08Jongsenioren Zoetermeer is een organisatie van vrijwilligers die op basis van aanwezige kennis en ervaring zich willen inzetten voor een zo goed mogelijk leven voor senioren in Zoetermeer. Deze week was er op de Gondelkade een bijeenkomst van deze Jongsenioren Zoetermeer.

De enthousiaste groep, die alleen maar bestaat uit vrijwilligers, heeft hiervoor al een aantal acties ondernomen en uitgezet. Een actueel voorbeeld wat daarbij werd genoemd was de wens van veel ouderen om door te stromen van hun vaak te groot familiehuis naar iets kleiners. De aanwezigen kregen informatie over deze onderwerpen, maar werd vooral gevraagd om waar mogelijk, ook actief mee te doen.
Themagroepen van Jongsenioren Zoetermeer houden zich bezig met specifieke thema’s zoals de vergrijzing van Zoetermeer en de daarbij samenhangende problematiek zoals dementie.

Twee sprekers gaven tijdens de bijeenkomst lezingen. Coen Tuckermann vertelde over hoe vanuit de ligging van het dorp Zoetermeer de stad Zoetermeer zijn huidige vorm heeft gekregen. Een kijk op het huidige Zoetermeer vanuit architectonisch oogpunt. De tweede spreker, onze huiscolumnist Adri Smits, liet zijn licht schijnen over de eventuele problemen die je tegen kunt komen als je met pensioen gaat en dat het zwarte gat niet alleen in de kosmos voorkomt.
Na afloop konden mensen onder het genot van een hapje en drankje van gedachten wisselen over hetgeen deze avond was besproken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-