SONY DSCWe hebben er even op moeten wachten, maar op zaterdag 21 mei is het dan eindelijk zover; de 20e editie van de Oldtimerdag in en rond de historische Dorpsstraat in Zoetermeer. Het thema is dit jaar ‘Rood-Wit-Blauw’ en bezoekers kunnen hun hart ophalen bij de ruim 180 verschillende voertuigen.


Eigenlijk had de 20e editie al twee jaar eerder plaats moeten vinden. Daar kwam door de pandemie helaas weinig van terecht. Alle reden om nu flink uit te pakken. Zo zal niet alleen de Dorpsstraat bol staan van de klassieke voertuigen, maar worden ook de Pilatusdam en, dit jaar voor het eerst, het Nicolaasplein bij het evenement betrokken. De dag begint om 09.00 uur met de start van de toertocht van ruim 100 kilometer door het Groene Hart. Op dat moment staan de eerste voertuigen dan al opgesteld in de Dorpsstraat en op beide pleinen. Rond het middaguur zullen de eerste deelnemers van de tourrit weer in de straat arriveren en vult de straat zich tot in alle hoeken en gaten met de meest bijzondere klassiekers die allen kans maken op een prijs tijdens het Concours d’Elégance. Op het themaplein aan de Pilatusdam staan verschillende brandweerauto’s, politieauto’s en ambulances opgesteld, en kunnen kinderen genieten van de kindertrein, een springkussen en kunnen ze zich laten schminken. Op het plein bij de Zoetelaar staat een klassieke tractor en verschillende klassieke motoren uit de jaren ’30 en ’40.


Natuurlijk is er ook volop vermaak voor jong en oud. Zo zal een heuse burgemeester onder begeleiding van twee politieagenten (acteurs van Storytellers) de straat bezoeken om te kijken of alles in goede banen loopt. Als je braaf bent krijg je een bon om een gratis ijsje af te halen bij Zuliani. Dit jaar wordt ook het Nicolaasplein aan het evenement toegevoegd. Hier staan dit keer 9 zeer grote klassieke brandweer auto’s, een 30-tal klassieke auto’s en kan de jeugd van 6 tot 16 jaar zich vermaken in mini karts verzorgd door Game City. Er is gezellige muziek uit de jaren ’50 en ’60 en er is een gezellig terras. De pretpolitie zorgt voor ontspanning en vermaak. Op het Schoolplein, in het midden van de Dorpsstraat, zal vanaf 15.00 uur The Rebound Band optreden. Hier zal rond 16.30 uur de prijsuitreiking van de toertocht en het Concours d’Elégance verricht worden door onze echte burgemeester Michel Bezuijen. Kijk voor meer informatie op: www.oldtimerdagzoetermeer.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-