Overhandiging eerste exemplaar copyWillem Dekker, gepensioneerd landmacht kolonel uit Zoetermeer, is zondag 29 mei te gast bij ‘De Stamtafel’ in het Forum van de Zoetermeerse bibliotheek. Hij zal een presentatie verzorgen over zijn laatste boek, waarin hij beschrijft hoe het is om te leven met slechthorendheid.

Het verhaal begint op het moment dat hij vanwege zijn slechte gehoor kort voor zijn pensioen wordt afgekeurd voor het uitvoeren van operationele taken. Vanaf dat moment stort hij zich als vrijwilliger op de belangenbehartiging voor zijn slechthorende lotgenoten.

In het boek ‘Leven met slechthorendheid’, geeft de auteur een inkijk in het werk bij een patiëntenvereniging voor slechthorenden. Alle activiteiten zoals voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact worden belicht. Ook de interne werkwijze en de relatie met alle partijen binnen de hoorbranche, zoals audiciens en zorgverzekeraars, komen uitgebreid aan bod.

Aan de hand van zijn eigen ervaringen beschrijft hij wat slechthorendheid is en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. Hij geeft talloze voorbeelden van deze gevolgen op het gebied van relaties, werk, loopbaan, verlies van vrienden, sociale activiteiten, muziek en isolatie. Ook het ongemak en de beperkingen die hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen met zich meebrengen worden uitgelegd. Tevens wordt duidelijk dat een hoortoestel het eigen gehoor nooit kan vervangen.

De Zoetermeerse Jannieta Hoogduin zal optreden als schrijftolk. Een schrijftolk zorgt ervoor dat alle gesproken tekst zo snel mogelijk ook op schrift leesbaar is.

Datum: 29 mei 2022, van 14.30 tot 16.00 (inloop vanaf 14.15), toegang gratis

Locatie: Forum Zoetermeer, Stadhuisplein 1, 2711EC, Zoetermeer

Foto: Willem Dekker (rechts) bij de presentatie van zijn boek

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-