1325134D EB85 4E0D 8C79 1B157BDB428BNa een kort welkomstwoord van bedrijfsmanager Fred en eigenaar Wim van der Kooij van Gamecity had burgemeester Bezuijen zaterdag de eer om de nieuwe urban minigolf te openen en de eerste bal te slaan. De baan die speciaal ontworpen en gemaakt is voor Gamecity is de nieuwste activiteit die zij aanbieden.

De burgemeester die door corona de locatie nog niet bezocht had, was diep onder de indruk van alle activiteiten die mogelijk zijn. Burgemeester Bezuijen: ”Ik heb even een sneakpreview gedaan. Het ziet er fantastisch uit. En het is al helemaal bijzonder dat we dit allemaal kunnen aanbieden in Zoetermeer. Als kind vond ik midgetgolf verschrikkelijk, maar deze versie is dan ook een 2.0.”

Unieke mini golfbaan

Na maanden van muren uitbreken, nieuwe trap creëren, zagen en verven en aanleggen van diverse soft- en hardware is de nieuwe 3D4492D1 DF8C 493F 8E54 08B4DA1112ABunieke minigolfbaan klaar. De 18 holes tellende baan is special ontwikkeld voor Gamecity en daarmee de 4de grote activiteit die zij aanbieden.De baan die het thema maffia uitdraagt, heeft veel special effects. Dit begint al bij de eerste hole, waarbij de bal in een soort flipperkast moet worden geslagen om vervolgens aan de andere kant van de muur bij de hole eruit te komen. Daarna volgen er nog een paar holes op de eerste etage van Gamecity waarvan de laatste een bijzondere is: hier wordt je balletje opgezogen en rolt dan via een baan naar de begane grond. Bij alle holes vind je een tablet om je score bij te houden waardoor papier en potlood niet meer noodzakelijk is.


Op de begane grond, die je bereikt via de nieuw aangelegde trap, verandert de minigolfbaan in een glow in the dark baan waarbij het thema maffia is doorgevoerd. De baan heeft ook hier verrassende licht- en geluidseffecten. En wat heeft een heuse bus en een wasmachine met maffia je maken? De baan maakt dat allemaal duidelijk versterkt door de glow in the dark elementen.

Vernieuwing

Schermafbeelding 2022 05 16 om 11.45.23Eigenaar Wim van der Kooij nam Gamecity ruim 5,5 jaar geleden over toen deze failliet ging. In de afgelopen jaren is het gehele pand aangepakt waarbij de investering lag bij onder andere brandveiligheid en vernieuwing van de activiteiten. De kartbaan werd grondig gerenoveerd, uitgebreid en werd voorzien van nieuwe uitdagingen. De escaperoom Prison eiland werd uitgerold en het lasergamen werd de 3de grote activiteit die aangepakt werd. Manager Fred Buisman werd aangesteld om Gamecity naar een hoger niveau te brengen.

Wim van der Kooij: ”In de afgelopen vijf jaar hebben we een gezond bedrijf kunnen neerzetten ondanks twee jaar covid. Het karten heeft ons door die periode heen geholpen. Met Gamecity Leisure willen wij een totale ervaring neer zetten van hoog niveau voor jong en oud. Het bedrijf is vernieuwend en dynamischer geworden.” Iets wat van der Kooij, die ook een vastgoedbedrijf beheert, een mooie combinatie vindt. “Bij vastgoed draait het om projecten van jaren, Gamecity zit in een bedrijfstak waar alles veel sneller werkt. Wij hebben het vertrouwen in Fred om dat goed neer te zetten en het gezicht van Gamecity uit te dragen”, vertelt Wim.

 

Compleet plaatje op kwaliteitsniveau

Fred Buisman die jarenlang ervaring heeft opgedaan in deze branche is met veel enthousiasme aan de slag gegaan bij Gamecity. Hij heeft als doel een compleet plaatje op kwaliteitsniveau neer te zetten in zowel het horecagedeelte als de activiteiten. ”Wij richten ons op zowel op het gezinsuitje, kinderfeestjes, activiteit met je vriendengroep als het organiseren van bedrijfsuitjes. Onze activiteiten lenen zich voor alles en zijn goed te combineren met ons horeca-aanbod. Gamecity heeft ervoor gekozen om dit jaar te focussen op kwaliteit van de vier attracties. De jaarlijkse langste stormbaan van Nederland zal om die reden pas in de zomer van 2023 terugkeren."

Foto’s: Erwin Konijnenburg/Fotokonijnenburg en Dorien Luijten

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-