Verkleint museumbezoek de kans op dementie? Dat kan want door nieuwsgierig te blijven, prikkel jij je brein! Kunst zet je aan het denken. Je vindt het heel mooi of helemaal niks, je snapt wat de kunstenaar bedoelt of je vraagt je juist af wat ermee bedoeld wordt.

Museum De VoordeIn samenwerking met Plicare en de campagne Preventie tegen Dementie organiseert Museum De Voorde vrijdagavond 27 mei een speciaal event in het teken van 'Wij zijn zelf het medicijn'. Een expert van Plicare legt aan de hand van verschillende activiteiten uit waarom het bezoeken van een museum gezond is voor ons brein. Aansluitend volgt een speciale rondleiding door de tentoonstelling 'RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse kunst'  waarbij vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar de kunstwerken.

Aan het eind van het programma is er een mogelijkheid tot napraten en wat te drinken in het museumcafé. Deze speciale avond is gratis, je betaalt alleen de reguliere entreeprijs van het museum (met een museumkaart is de entree gratis). Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel prettig en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-