Marjan van Leeuwe exposeert met mozaïek  tot 1 september 2022 in de vitrine in de toegangshal op de begane grond van  het woonzorgcentrum Vivaldi aan de Brechtzijde 45 in Zoetermeer. De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk.

Marjan van LeeuweSinds 1991 houdt Marjan zich bezig met het maken van keramische beelden en beelden in brons, unica’s volgens de circe perdue, de verloren wasmethode. Er wordt dus geen mal gemaakt en daardoor is elk beeld uniek. Zij volgde keramieklessen, brons technieken, en Raku en andere primitieve stooktechnieken bij Renee du Clou aan de Vrije Academie Zoetermeer. 

Naast haar werk als verpleegkundige, haar vader was van mening dat er in de kunst geen droog brood te verdienen viel dus moest zij maar een vak leren, is zij op haar 35e naar de academie gegaan. Met veel plezier heeft zij de twee heel verschillende werkvlakken altijd gecombineerd.

Haar keramische beelden ontstaan met een 'dikke' knipoog naar de vrouw in al haar algemeenheid en al haar pracht. Ze geven haar beeld van vrouwen met een flinke dosis humor weer. Dus niet die aan het 'heersende modebeeld' aanpassende figuren, maar het beeld zoals het ontstaat en zoals het er zijn mag.

De expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. In overleg met Marjan is haar werk te koop (06 24533949). Meer informatie daarover vindt u in de vitrine. 

Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang beschikbaar. Het telefoonnummer van Vivaldi is 079 7122122.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-