Schermafbeelding 2022 05 12 om 14.29.55Dinsdag 10 mei vertrok een groep van in totaal 50 gasten en 30 vrijwilligers van de Zonnebloem-afdeling Zoetermeer-Zuid, met de bus richting Drimmelen. Eindbestemming: rondvaartboot de Zilvermeeuw voor een gezellige boottocht in het uitgestrekte waterrijke gebied van de Biesbosch.

Best eenzaam


Na twee jaar vanwege de coronapandemie mag de stichting eindelijk weer hun activiteiten hervatten. En dat was volgens de deelnemers en de vrijwilligers letterlijk hard nodig. Sommige gasten waren in die periode best eenzaam. Na een high tea middag  vorige maand was deze boottocht alweer de 2de activiteit van de afdeling Zoetermeer-Zuid. De boot is volledig uitgerust om elke doelgroep te ontvangen en rond te varen. Er was zelfs een lift naar het buitendek, zo konden de gasten die rolstoel gebonden zijn of slecht ter been, heerlijk genieten van het zonnetje. Na een 3,5 uur durende tocht was het tijd om met de bus weer richting Zoetermeer te vertrekken en iedereen weer op 1 van de 7 opstapplekken af te zetten.

Ronnie Meurs en Tineke van der Goot, beide leden van de activiteiten commissie, waren mee op het uitje. De volle bus, de sfeer op deSchermafbeelding 2022 05 12 om 14.28.36 boot in combinatie met koffie met gebak en later een heerlijke lunch was volgens allebei een succes. Ronnie, die ook actief is op bestuurlijk niveau, ontving hartverwarmende berichtjes van gasten die voor het eerst mee waren op een activiteit.
“Ik en mijn vriendin beide ruim in de 80 hebben genoten van het uitstapje. Daarnaast waren wij erg blij met jullie verstand van zaken. De extra hand bij een opstapje, het in de gaten houden van lage bloedsuiker waardoor dit een heerlijke dag was”, liet een dame weten.

De gasten van de Zonnebloem Zoetermeer-Zuid hebben zo'n acht tot tien activiteiten per jaar. Dat varieert van een dagje weg tot een middag Oudhollandse spelletjes met pannenkoeken of een theatervoorstelling. Voor ieder wat wils. Dit jaar organiseren ze een speciale grootse activiteit. Wat dat precies is houdt de activiteitencommissie als een verrassing.

Belangrijkste taak

Maar dat is niet alles wat de Zonnebloem doet. De belangrijkste 'taak' is het bezoek bij de mensen thuis. Gewoon voor een praatje, eenSchermafbeelding 2022 05 12 om 14.28.10 spelletje, wandelingetje of een kopje koffie. Gezelschap, contact en een goed gesprek staan tijdens alle Zonnebloemactiviteiten centraal want de Zonnebloem wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. ”Ik wil vooral mensen die denken dat de zonnebloem voor ouderen is, maar zelf een beperking hebben, uitnodigen om zich aan te sluiten. De Zonnebloem is er echt voor iedereen”, sluit Ronnie de mooie dag mee af.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-