MG 3805Netwerk Zoetermeer organiseert begin juli weer het evenement Festival Culinair Zoetermeer. Vorig jaar was het evenement niet mogelijk door corona, maar op 1, 2 en 3 juli kan Zoetermeer weer aanschuiven bij de vele terrassen van Culinair Zoetermeer.

Voor de organisatie van het evenement zelf krijgt Netwerk Zoetermeer subsidie van de gemeente. Extra corona noodsteun werd dit jaar aangevraagd om de horeca ondernemers te ondersteunen om mee te kunnen doen aan het festival. De deelnemende horecaondernemers hebben door de coronacrisis niet altijd de financiële middelen en voldoende personeel om deel te kunnen nemen aan het festival.

De gemeente vindt het festival belangrijk, het zorgt voor programmering en levendigheid in de stad en draagt bij aan verbinding en sociale cohesie. Het toegekende bedrag van aanvullende noodsteun door de gemeente is € 27.500,-, dit is minder dan het aangevraagde bedrag van € 45.735,-. Toch denkt Ruud Steggerda, directeur Netwerk Zoetermeer, dat het wel gaat lukken om het evenement te organiseren. “We willen de horeca ondersteunen in de kosten die zij maken om mee te kunnen doen. Bijvoorbeeld voor de inrichting, de inhuur van materialen en glaswerk. Zij hebben door corona nu minder mogelijkheden om hier geld aan te besteden. Wij hebben contact gehad met de horeca ondernemingen en we lijken hier goed uit te kunnen komen.”

Er doen ongeveer 14 restaurants mee aan Culinair Zoetermeer, de meeste ondernemers die gewoonlijk van de partij zijn bij dit jaarlijks terugkerend festival, doen ook dit jaar weer mee.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-