Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.15.33Ruim duizend teckel baasjes vanuit heel de wereld hadden zich ingeschreven voor de 9de editie van de Nederlandse teckel dag. De gehele Dorpsstraat en omgeving stonden zaterdag 7 mei dan ook in het teken van deze kleine viervoeters. Organisator ‘t Dierenparadijs had er een waar feest van gemaakt.

Na een kleinere editie in 2020 en een online-editie in 2021 vanwege corona mochten de viervoeters en hun baasje dan eindelijk de 9de editie van de Nederlandse teckel dag vieren. De jaarlijkse stijging van inschrijvingen laten zien dat de dag, georganiseerd door ‘t Dierenparadijs in de Dorpsstraat gewaardeerd wordt door hond en baasje. Aanmeldingen vanuit heel Europa stroomden dan ook weer binnen. Deelnemers uit België, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika waren aanwezig. Deelnemers uit Nederland werden door alle provincies vertegenwoordigd. Velen hadden er een weekendje weg van gemaakt en hadden een hotel of camping plek geboekt.

Volle terrassen


De hele straat stond in het teken van deze kleine, grappige maar vooral slimme viervoeters. Drinkbakjes met water, snoepjes en zelfsSchermafbeelding 2022 05 07 om 19.15.45 hondenijsjes waren er in overvloed. Veel ondernemers in de straat hadden speciaal voor deze dag leuke aanbiedingen. Het heerlijke zonnige weer zorgde voor een goed humeur, blosjes op de wangen en volle terrassen, gevuld met mens en hond.

 

IJsje voor de hond

Naast de inbreng van de ondernemers waren er ook veel kraampjes te vinden in de straat en op de Osylaan. Van dierenbenodigdheden, accessoires voor baas en hond, hondenfotograaf  tot een vakantieresort gericht op de teckel. Op de Osylaan was ook een dieren speelparadijs aangelegd. Hier konden de honden heerlijk met ballen spelen, maar ook de speciale hondenpuzzels uitproberen en oplossen. Veel hondjes werden voorzien van een mooie nieuwe riem, petje met zonneklep of prachtige strik. Na veel snuffel ontmoetingen onder elkaar was er een afkoel en pauze moment nodig, die werd genomen op het Horecaplein waar ijssalon Zuliani's speciaal hondenijsjes had gemaakt. Er was voor de deelnemers ook een speurtocht uitgezet. Zo werd de drukte verspreid en konden de deelnemers een extra stukje Zoetermeer ontdekken.

Recordpoging

Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.18.36Elke jaar wordt er een poging gedaan om een nieuwe record neer te zetten. Waarbij het draait om het aantal teckels op één foto. Dit jaar werden er maar liefst 324 teckels geteld op het verzamelpunt voor de recordpoging. Wethouder Margreet van Driel, zelf een trotse hondeneigenaar en dierenvriend mocht iedereen bij elkaar verzamelen. Samen met organisator Patricia Tjepkema van het ‘t Dierenparadijs  onthulde ze het aantal van maar liefst 324 teckels. Een aantal om trots op te zijn en de kers op de taart van deze geslaagde 9de editie.Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.20.43 Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.21.10
Teckel Floris met baasjes uit Groningen Teckel Rufie uit Zuid-Afrika met zijn baasje
Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.13.01 Schermafbeelding 2022 05 07 om 19.25.44 copy
Wethouder Margreet van Driel Organisator Patricia Tjepkema

 

Foto's: Theo van Houdt, Monica Lausberg, Guus Pauwels en Gerard van Warmerdam

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-