20220505 30868Het Bevrijdingsfestival 2022 is anders gevierd dan in het verleden. Door minder budget en een korte voorbereidingstijd, kreeg het 5 mei feest een andere vorm. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met meer bezoekers dan zij hadden verwacht.

"De stad was er duidelijk aan toe om met elkaar weer groots de vrijheid te vieren", zegt Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer, die het Bevrijdingsfestival organiseerde. De start was in het Stadstheater waar om 14.00 uur het vrijheidsvuur werd binnengebracht door de lopers van Ilion. Daarna gingen kinderen los op het feest van Kids DJ Joeri die echte sprookjesfiguren had meegenomen.

 Bevrijdingsfestival 2022 5 mei 2022 35 van 40  20220505 30918

Festival op drie podia

 Als vanouds was er een podium op de Markt, waar burgemeester Michel Bezuijen een korte toespraak hield en het bevrijdingsvuur ontstak. Blended Culture beet daar de spits af met een swingend optreden. Het podium op de Markt stond dit keer aan de kant van de Dobbe, zodat het geluid niet al te makkelijk richting het Nicolaasplein ging, waar om 18.00 uur gestart werd met Radio538 DJ's. Hier zat de sfeer er al snel goed in doordat er achterelkaar bekende hits werden gedraaid. Dit jaar was het derde podium in 'Poppodium De Boerderij', waar zangeres Froukje optrad voor een uitverkochte zaal.

  

Waar in het verleden (inter)nationaal bekende bands optraden en er veel bezoekers van buiten Zoetermeer kwamen, lijkt Bevrijdingsfestival 2022 veel meer een feest voor de Zoetermeerders. Vooral op de Markt en het Nicolaasplein was het festival dé plek om elkaar te ontmoeten, samen te drinken en te feesten.

Foto's: Jeroen Stahlecker en Rita Soutendijk

 

-advertenties-

-goede doel-