20220505 30805Tijdens het Bevrijdingsfestival speciaal voor kinderen in het Stadstheater werd het theater letterlijk overspoeld door de vele kinderen die naar binnen wilden! In de kleine zaal was een leuk event voor de kids, met DJ Joeri en een interactief sprookjesoptreden.

Vóór 14 uur, de start van de Mega Kids Party stonden al zo’n 500 ouders met hun kinderen te wachten voor de ingang van het Stadstheater. Het optreden was in de kleine zaal, waar op de dansvloer ongeveer de helft van de mensen terecht kon. De rest moest even wachten in de foyer van het theater, tot er weer ruimte was in de zaal. Organisator Ruud Steggerda: “Het was van tevoren ook niet in te schatten hoeveel kinderen er zouden komen! Dit hadden we niet verwacht, maar we zijn blij dat de mensen zo enthousiast zijn. Uiteindelijk kon iedereen aan het feest meedoen, het liep al snel door en het feest duurde drie uur.”

 20220505 30810  20220505 30828


Bij de opening van het feest kwam burgemeester Bezuijen op het podium, samen met 3 jeugdlopers van Atletiekvereniging Ilion. De Atletiekvereniging is dan al een aantal uur in touw: zij brengen het bevrijdingsvuur al hardlopend met een groep van 11 lopers van Wageningen naar Zoetermeer. Het laatste stukje in Zoetermeer worden ze daarbij begeleid door de jeugd van de vereniging.

Caroline de Winter, Netwerk Zoetermeer events: “Het was ook het eerste grote festival wat we nu mochten organiseren! We starten normaal een half jaar van tevoren met de organisatie, nu was dat twee maanden. En zelfs op dat moment was nog niet zeker of er nog maatregelen zouden gelden voor corona tijdens dit feest. Ik ben heel blij met de grote opkomst, heel veel kinderen hebben vandaag een topdag gehad en vanavond gaan we nog even door op de podia in het Stadshart met verschillende concerten!”

20220505 30847

De podia op het Nicolaasplein en de Markt staan al klaar voor de optredens vanaf 18 uur van Harlem Oil, Blended Culture en de DJ’s van Radio 538.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-