WhatsApp Image 2022 05 05 at 2.24.19 PM copyDe Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofie (8) en Sepp (5) kiezen maandelijks een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.

FunZone Zoetermeer, vroeger Avontura, heeft een grote metamorfose doorgemaakt en is pas in hernieuwde stijl heropend. Wij mochten de nieuwe Glow Minigolf en het Lasergamen uittesten. Funzone wil zich met deze activiteiten en het nog te openen laserkarten zich ook gaan richten op een groter publiek. Om die ervaring ook te testen namen we niet alleen ons 10-jarig neefje Julian, maar ook collega Monica haar zoons Tim van 15 en Bob van 12 mee. 

Glowgolf

Na de uitleg over hoe we Glow Minigolf moesten spelen mochten we ieder een kleur bal uitkiezen,29 april 2022 FunZone 4 kregen we een golfclub op maat en een scorekaartje mee. Na het betreden van de nieuwe golf ruimte splitsten we in 2 groepen, Monica met haar kinderen en wij met ons neefje. Sepp is vijf en voor deze activiteit eigenlijk te jong, de concentratieboog en het element golfen is nog wat te lastig om langer dan 3 banen vol te houden. Dat er  licht- en geluidselementen zijn maakte het voor hem wel een stuk leuker. Anna-Sofia is acht, zij en Julian konden het dan ook makkelijker begrijpen. Het doel is om de bal binnen vijf slagen in de hole te krijgen. Soms was dat nog best lastig en het is mij persoonlijk meer niet dan wel gelukt. Monica, Tim en Bob maakten ook het volledige rondje en waren onder de indruk van de graphics op de muur waarin je het landenthema van de baan kon herkennen. De baan heeft 15 banen en is zo gemaakt dat je baan 15 echt als laatste moet doen, daar wordt namelijk je bal ingeslikt.

Onze 2de activiteit, lasergamen.

Mijn mond viel even open van verbazing. Ik ben nooit eerder in de Olympus geweest dus ik had geen idee dat het zo ontzettend grootSchermafbeelding 2022 05 05 om 14.13.08 is. Funzone heeft op de 2de verdieping nieuwe activiteiten ruimte gecreëerd. Daar werden we in twee groepjes verdeeld. In eerste instantie vond Anna-Sofia het nog wat spannend. De uitleg en een rondleiding door het speelveld waardoor ze wist wat er ging gebeuren maakten het minder eng. Na het aantrekken van ons pak met daaraan vast ons schiettuig waren we er klaar voor. De ruimte heeft allerlei hoekjes en muurtjes waarachter je je kunt verstoppen voor de tegenstander of juist om die te beschieten. Voor beide teams was er een uitvalsbasis achter in het speelveld. Deze was voorzien van een extra verstopt schietpunt voor de tegenstander die daarmee bonuspunten kon verdienen. Waar die bepaalde plek was, werd uiteraard niet verklapt door de Funzone medewerker. 

Sepp vond dit helemaal te gek, net als Julian. Ze gingen helemaal los, maar niet zij alleen, ook de grote kinderen en mama’s vonden dit geweldig. Een spel duurt 12 minuten en alhoewel dit heel kort lijkt, is dit meer dan genoeg. Tim en Bob gingen helemaal mee op in het spel en zetten zich vol in. Zij waren positief over de lay-out van de baan, de goedwerkende pakken en verdeling van de speelruimte.
Na het spel gingen we met z’n allen weer naar beneden voor een drankje en de kinderen mochten vrij spelen in het ballenbad. Wij vonden alle nieuwe activiteiten een leuke uitbreiding van de Funzone beleving. Leuk om voor feestje of een uitje zie voor alle mogelijkheden de website. We hebben nog wel 1 tip voor Funzone: de helling in de lasergameruimte naar boven heeft een grote afstap die je in het donker niet ziet. Anna-Sofia viel daardoor, een felgekleurde markering zou helpen.


Quotes van de kids:

Sepp: Ik vond het echt heel leuk, maar het lasergamen vond ik echt superleuk!

Anna-Sofia: Glow Minigolf vond ik heel erg leuk, vooral omdat ik had gewonnen. Ik vond niets niet leuk behalve dat ik gevallen was op de helling bij het lasergamen waardoor ik niet meer mee kon doen omdat ik pijn had. Dat de vesten van het lasergamen erg zwaar waren voor mij, waardoor ik pijn in mijn nek kreeg, vond ik ook niet fijn. Ik heb in ieder geval wel de grote jongens een keertje neergeschoten en per ongeluk jou een keertje.

Toen we daar waren en even moesten wachten voor dat we naar de volgende activiteit gingen zei Julian: “Gaan we ook nog Laser Gamen en mag ik dan ook echt mee?” Julian: Ik vond het erg leuk dat ik mee mocht om te testen.

Tim: “Het was zeker erg leuk. Ik kan niet wachten tot ook het laser karten open gaat.”

Bob: “Allebei de activiteiten zijn erg leuk. De glowgolf was als linkshandige een uitdaging.”

FunZone Zoetermeer (Speeltuin, Glow Minigolf & Lasergame)
Voorweg 107.   2716 NH Zoetermeer
Zie voor alle mogelijkheden en activiteiten: 
Funezone Zoetermeer

Dorien Luijten (41 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij 
www.foto-konijnenburg.nl en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief fotografie.

Zie voor preview filmpjes:Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-