Gouda duo Rolstoelvierdaagse mw Bontbal en mw BosmanMaandag over een week, op 16 mei gaat de Rolstoelvierdaagse weer van start in Zoetermeer. Deelnemers en begeleiders kijken weer enorm uit naar het jaarlijkse rol- en wandelspektakel. Zo ook het Gouden Duo mevrouw Bontebal en haar vaste begeleider Henny Bosman.

Eén van de trouwe deelneemsters aan de Rolstoelvierdaagse is mevrouw Bontebal van 87 jaar. Een enthousiaste dame, die sinds een aantal jaar een rolstoel nodig heeft voor langere afstanden en die woont in verpleeghuis Vivaldi. Samen met haar begeleider Tonny Bosman heeft ze al 9x meegedaan en ze gaan nu ook voor de 10e keer meedoen.

Ooit leerden de dames elkaar kennen via een project van de Zonnebloem en ze hadden meteen een klik. Inmiddels zijn ze goed bevriend en gingen ze zelfs meermaals samen op vakantie. De rolstoelvierdaagse is voor hen een gezamenlijk uitje geworden.

De reden dat ze nog steeds meedoen is volgens mw. Bontebal: “Omdat het gewoon hartstikke gezellig is!” Mw. Bosman vult aan: “Je voert andere gesprekken, komt andere mensen tegen en je hoort andere ideeën. De sfeer is altijd goed en ook alle voorbereidingen met elkaar op de locatie zijn erg leuk. En… ik zie een hele blije mw. Bontebal. Daar doe je het voor!”

Het mooiste dat de dames tijdens de eerdere Vierdaagsen meemaakten waren, gek genoeg, de stortbuien. “Een beetje regen houdt ons niet tegen, maar toen zijn we toch maar even gaan schuilen. Dat was echt zo grappig”, lacht mevrouw Bontebal.

Dankzij dit evenement heeft dit Gouden Duo, want zo mogen we ze wel noemen, meer mensen leren kennen, ook uit de wijk. Eerst in Meerzicht met als startlocatie Albrandswaard. En sinds kort dan in het Stadshart vanuit de startlocatie Vivaldi. Ze hebben alweer erg veel zin in om op 16 mei van start te gaan. “Ja, ik kijk er echt naar uit”, aldus Mw. Bontebal.

Ook meedoen aan de rolstoelvierdaagse?

Bent u slecht ter been of afhankelijk van een rollator of rolstoel? Dan bent u van harte welkom om mee te gaan. Eventueel kan gezorgd worden voor een leenrolstoel en/of een vrijwilliger die uw rolstoel duwt. Deelname is dit jaar gratis.

Maandag t/m woensdag wordt rond 14.00 uur vanaf verschillende locaties vertrokken voor een route van ongeveer 2,5 tot 5 kilometer. Op donderdag, de laatste dag, wordt later gewandeld, van 17.30-18.00 uur. Aansluitend vindt dan een ontmoeting met de burgemeester plaats in het Stadshart en daarna wordt nog een klein feestje gevierd op de locatie.

Geef jij een duwtje?

Om dit prachtige evenement mogelijk te maken worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht, die op één of meerdere dagen willen helpen. Voor consumpties, medailles en goede wandelroutes wordt gezorgd, de vrijwilligers zorgen voor duwkracht én aandacht.

Ook is er nog behoefte aan mensen die kunnen helpen om de groepen te begeleiden met betrekking tot het verkeer. Belangstelling? Bel of mail met Sandra van der Geer op T. 06 42 252 613 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kijk op www.paletwelzijn.nl/rolstoelvierdaagse/  voor nadere informatie, aanmelden, deelnemende locaties, starttijden en contactgegevens.

Organisatie en deelnemers

De Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse wordt georganiseerd door Palet Welzijn samen met WelThuis, de gemeente Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van St. RCOAK, St. Maagdenhuis, Fonds 1818, Stichting Theia, Fonds Sluyterman van Loo en Magisch Zoetermeer. Daarnaast zijn er nog lokale sponsoren die in de diverse wijken het een en ander verzorgen voor deelnemers.

Er zijn deelnemers vanuit verzorgingshuizen, verpleeghuizen en dienstencentra in de wijken.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-