stadsiftar
Toen op vrijdag 29 april de zon onder ging, begon het feest in Zoetermeer met de door Gro-up Buurtwerk georganiseerde Stadsiftar. In samenwerking met de Participatie Keuken, Kom naar buiten, en door de gastvrijheid van Gemiva op locatie de Spil hebben ruim honderd Zoetermeerders het vasten doorbroken.

Al vroeg in de middag kwamen tien jonge vrijwilligers van Gro-up naar de Spil om gezamenlijk de iftar voor te bereiden. Zij hebben onder begeleiding van Buurtwerkers en Ben Lachhab van de Participatie Keuken de locatie omgetoverd tot een luxe restaurant. De Participatie Keuken is een organisatie die zich inzet voor het vergroten van de veerkracht van de mens. Alle activiteiten hebben eten als rode draad en hebben als doel meer saamhorigheid te creëren.

De jongeren die betrokken waren bij de voorbereidingen zijn geactiveerd door jongerenwerker Salmaan Mohamed die sinds 1 april in dienst is van Gro-up Buurtwerk. Salmaan is vol enthousiasme het contact met de groep aangegaan die eerder nog bekend stonden als overlastgevende jongeren in en om het winkelcentrum van Meerzicht. “Kunnen we om de verbinding van jong en oud te stimuleren een Stadsiftar organiseren?” vroeg Salmaan toen hij al snel opmerkte dat de relatie tussen jongeren en oudere bewoners verbeterd kon worden. Een iftar is bij uitstek een moment om bij elkaar te komen. In een periode van 2 weken is de Stadsiftar georganiseerd en heeft iedereen keihard gewerkt om tot dit succes te komen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-