Het Scheidingspunt, dat hulp biedt bij problemen rond echtscheiding, organiseert weer nieuwe workshops. Een tijd lang was het geven van de workshops niet mogelijk door de pandemie, maar nu pakt het Scheidingspunt dit weer op met een workshop voor samengestelde gezinnen en grootouders en scheiding.

 

Workshop ‘Aandacht voor samengestelde gezinnen’

Samengesteld gezinHeb jij een samengesteld gezin of werk jij met samengestelde gezinnen? Dan is deze (gratis) workshop iets voor jou.

Een samengesteld gezin werkt echt anders. Nieuwe relaties, tussen partners en (stief)kinderen en (stief)ouders, kunnen een samengesteld gezin ingewikkeld maken. Het contact tussen een kind en de stiefouder gaat bijvoorbeeld niet goed, een ouder staat tussen de nieuwe partner en het kind in of de stiefouder voelt zich buitengesloten en niet gewaardeerd. Hierdoor kunnen conflicten en onrust ontstaan bij (stief)ouders en kinderen. Toch kan een samengesteld gezin ook leuk en gezellig zijn. Maar dit gaat meestal niet vanzelf.


Tijdens de bijeenkomst ontstaat er helderheid over ieders rol en hoe je de relaties positief kan beïnvloeden zodat kinderen en (stief)ouders zich prettig kunnen voelen in hun samengesteld gezin. Geen snelle trucjes die de wereld in een dag veranderen. Wel aanwijzingen die je kan gebruiken om tot rust te komen en je rol beter in te nemen als ouder, stiefouder maar ook als professional in je werk met samengestelde gezinnen. Tevens is er ruimte om vragen te stellen.

 

Voor wie: Deze workshop is bedoeld voor (stief)ouders en professionals.
Wanneer: Donderdag 12 mei van 14.30-16.30 uur. Kosten: Gratis.
Waar: Stadhuis-Forum, Stadhuisplein 1 in Zoetermeer (trainingsruimte 2, etage 2a.)

Voor vragen of aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aangeboden door: Jordie Vos (Stiefcoach en trainer bij Stiefgoed).

 

Workshop ‘Grootouders en scheiding’

Heb ik als grootouder nog recht op contact met mijn kleinkinderen? Wat betekent de scheiding voor mijn kleinkinderen en hoe kan ik helpen?
Wanneer er een scheiding plaatsvindt in de familie is dit voor veel partijen erg ingrijpend. Er verandert veel voor de kinderen, voor de ouders die een weg zoeken als ex-partners, maar er verandert vaak ook veel voor de grootouders en hun contact met hun kleinkinderen.

Deze workshop is bedoeld voor de grootouders en hoe zij omgaan met de scheiding en het contact met de gezinsleden. Verschillende onderwerpen worden op een interactieve manier met elkaar besproken.

• Wat betekent de scheiding voor de kinderen?

• Hebben grootouders nog rechten en plichten in het contact met hun kleinkinderen?

• Rouw en verdriet, hoe ga je hiermee om?

 

Locatie: Stadhuis-Forum, Stadhuisplein 1 in Zoetermeer (etage 2a, trainingsruimte)
Datum: Woensdag 15 juni 2022, Tijd: 10.00 -12.00 uur. Inloop vanaf 9.45 uur.
Kosten: Gratis

 

Vragen of aanmelden?

Bel of mail naar het Meerpunt: tel: 079 - 331 03 25 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-