20220227 29414

Jordy Boerboom en Margot Kraneveldt samen in actie


20220227 29408In aanloop naar de Zoetermeerse gemeenteraadsverkiezingen hebben GroenLinks en PvdA een Woonmanifest opgesteld. De twee partijen stonden afgelopen zondag samen in het Stadshart om bij het publiek aandacht te vragen voor deze actie.

In het manifest staan 10 concrete punten waar de partijen zich gezamenlijk voor willen inspannen om de woningmarktcrisis in Zoetermeer aan te pakken. Maatregelen zijn bijvoorbeeld een goede mix van nieuwbouwwoningen met ten minste 35% sociale woningen in elke wijk, maar ook regulering van de markt door onder andere de invoering van een woonplicht.


Lijsttrekker Jordy Boerboom van GroenLinks: “De huidige woningmarkt zorgt voor ongelijkheid. We moeten daarom af van het als een markt te zien, maar wonen als grondrecht beschouwen. Samen met de PvdA geven we hier nu een krachtig signaal voor af.” Lijsttrekker Margot Kraneveldt van de PvdA vult aan: “De wachtlijsten voor een betaalbare woning zijn veel te lang. We willen dat onze jongeren in de stad kunnen blijven wonen en dat ouderen als ze dat willen kunnen doorstromen naar een kleinere woning, zodat er weer ruimte is voor gezinnen. We willen kwalitatief goed en betaalbaar bouwen voor bewoners, en niet voor de snelle winst van beleggers.”

De afgelopen periode zoeken GroenLinks en PvdA steeds meer samenwerking en voeren op verschillende thema’s gezamenlijk actie.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-