Schermafbeelding 2022 02 25 om 14.36.54Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke activiteit uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over. Deze keer gingen ze naar Wescape escaproom Bende van Ellende. 

Een tijdje terug stond er een oproep van Wescape escaperooms op Facebook. Ze waren op zoek naar testers voor hun nieuwe escaperoom voor kinderen. Anna-Sofia was ook direct enthousiast en we hebben ons aangemeld via de mail. Na een tijdje kregen we het verlossende antwoord: wij mochten de nieuwe escaperoom komen testen. Ik had nog nooit eerder een escaperoom bezocht dus wist absoluut niet wat ik kon verwachten. Anna-Sofia en ik gingen samen het avontuur aan, Sepp die normaal altijd meegaat, was nog te jong voor de room.

Een escaperoom  is een activiteit waarbij je samen met andere deelnemers in groepsverband in een ruimte wordt geplaatst. Aan de hand van verschillende puzzels en raadsels en opdrachten moeten je een ontsnappingsmogelijkheid zien te vinden. Je krijgt hiervoor een bepaalde tijd voor. Het is dus ook een race tegen de klok.


Veel denkwerk

We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar Mike, die ons meenam naar de eerste verdieping. Daar kregen we limonade en uitlegSchermafbeelding 2022 02 25 om 14.49.06 over de escaperoom. We mochten eerst in de bioscoopstoelen plaats nemen voor het bekijken van een kort filmpje van de Bende van Ellende. Daarna werden we opgesloten in de eerste escaperoom, een heuse bar. Het begin was wat lastig, we wisten niet waar we moesten beginnen. Anna-Sofia had wat moeite met de spannende geluiden, maar gelukkig werden we op afstand gehoord en werden de geluiden wat zachter gezet. Met een aanwijzing en een heel veel denkwerk hadden we de eerste opdracht voltooid. Af en toe verschenen er tips op een van de beeldschermen en al gauw konden we naar de volgende kamer.

 

Nooit zo goed samengewerkt

Ook hier moesten we een aantal opdrachten voltooien voordat we verder konden. Ik kon wel zien dat een kind minder gehinderd wordt door te veel denkwerk want door logisch nadenken en goed kijken kwam zij sneller tot conclusies dan ik. Zo kwamen wij in de volgende kamer terecht. Oeps, deze kamer was wel heel klein en lastig, al stond er niet veel in. Met een beetje hulp konden we verder en ja hoor, daar ging er weer een deur open. Ook hier waren de opdrachten erg lastig, voor mij. Anna-Sofia had ook hier eerder door wat er moest gebeuren. Voor we het wisten moesten we de laatste opdracht uitvoeren zodat de deur open ging naar de uitgang. We zijn beiden geen ster in rekenen, we moesten echt goed samenwerken om de opdracht te voltooien. Met een grote zucht van opluchting hadden we het gered. Er was zelfs 5 minuten en 30 seconden over. Nooit gedacht dat een escaperoom denk- en rekenwerk zou vereisen. We vonden het allebei echt heel leuk, sterker nog, we hebben nog nooit zo goed samengewerkt.

Dit is niet de enige escaperoom die Wescape aanbiedt. Deze zelfde kamer kan omgebouwd worden voor volwassen en beneden is ook nog escaperoom voor kinderen. Er zijn zelfs meerdere mogelijkheden voor kinderfeestjes. Je kunt ook een kist huren voor thuis, hier zit alles in om je huis om te bouwen tot een escaperoom voor bijvoorbeeld een partijtje. Er staan door het pand ook nog meerdere manieren om je te vermaken, met retro spelcomputers maar ook een tafelvoetbal.

Al met al een aanrader, zeker ook door de vriendelijkheid van de eigenaar. Reactie Anna-Sofia:" Het was ontzettend leeeeeeeeeeeeeeeeeuk".
Schermafbeelding 2022 02 25 om 14.48.00Op afspraak www.wescape.nl
Cyclaamrood 17 Zoetermeer

Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij www.foto-konijnenburg.nl en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief fotografie.
Als vrijwilligster bij Buurttuin Zoete Aarde organiseert ze veel activiteiten voor kinderen. 

-advertenties-

-goede doel-