IMG 20220225 112700765 HDR
Leerlingen uit de brugklas op het Picasso Lyceum hebben afgelopen week gewerkt aan het project Global Goals over de wereldwijde doelen van de Verenigde Naties. Een van de doelen is het tegengaan van klimaatverandering en het terugdringen van armoede vóór 2030.


Aan het begin van de week is storyteller en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans langs geweest om belevenissen te delen van ‘Rosa en Sergio’, leeftijdsgenootjes van de leerlingen in Jinotega, Nicaragua, de partnerstad van Zoetermeer.

Daarna speelden de leerlingen ieder een rol in een heus Nicaraguaans dorp. Zo konden ze een micro-krediet aanvragen bij een bank, naar school om Spaans te leren, werken in een bonenbedrijf of de rol van burgemeester, stadsjournalist of schoenpoetser spelen. In het Mobiel Inleefatelier leerden ze hoe het leven in een ontwikkelingsland als Nicaragua is.

Samen met de Nicaraguaanse kunstenaar, Manuel de Jesus Alaniz Gamez, is er gewerkt aan een gezamenlijke muurschildering ‘Picasso scoort Global Goals.’ Dit kunstwerk is op vrijdag door wethouder Jakobien Groeneveld, verantwoordelijk voor onder meer Groen en Zoetermeer4globalgoals, en leerlingen onthuld in een vol theater.

Het Picasso Lyceum zal de komende periode – jaarlijks – de nieuwe brugklassers informeren en actief kennis laten maken met de 17 werelddoelen van de Verenigde Naties. Volgens de Europese Unie zijn de lokale en regionale overheden onontbeerlijk om de 17 werelddoelen voor een eerlijke en duurzame wereld alsook het Klimaatakkoord van Parijs te realiseren. Gemeente Zoetermeer neemt deel aan de campagne van de Vereniging van Gemeenten als Global Goals gemeente. Samen met burgers, sociaal-maatschappelijke organisaties, onderwijs en bedrijfsleven werkt Zoetermeer aan de Global Goals 2030.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-