20220223 29303Mbo-studenten gingen woensdagmiddag in debat met leden van politieke partijen in Zoetermeer. Op het mboRijnland Zoetermeer ontmoetten de, licht zenuwachtige, studenten de vertegenwoordigers van de politiek.

Tijdens lessen op school waren de stellingen al uitgebreid doorgenomen, de jongeren hadden zich goed voorbereid op het debat. Het ILOZ organiseerde het Jongerendebat met thema’s als compassie, gelijke kansen en sociale uitsluiting. Flip Bakker, bestuurslid ILOZ: “De verkiezingen van 16 maart vallen midden in de nationale Week tegen discriminatie. Een goed moment voor een politiek statement. Compassie is dat je de ander behandelt zoals jezelf graag behandeld wilt worden. Is de gemeente Zoetermeer ook in de praktijk de inclusieve en compassievolle gemeente die ze wil zijn?”

 

 20220223 29254  20220223 29310

In drie blokken werden vraagstukken behandeld die belangrijk zijn voor Zoetermeer, zoals kansengelijkheid voor iedereen. Na een inleiding op het onderwerp door één van de studenten, werd het debat geopend en konden de leden van de politieke partijen reageren. Naast leden van 10 verschillende politieke partijen, waren ook wethouders Iedema en Ter Laak naar het debat gekomen om het standpunt van de gemeente naar voren te brengen.

Hoe zorg je dat elke jongere een passende plek heeft en meedoet in de samenleving? De jongeren merken dat afkomst nog steeds een verschil maakt, ook als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een stageplaats. Wat zijn de partijen van plan om hier iets tegen te doen? Ook wilden studenten weten of er meer activiteiten en uitgaansmogelijkheden voor jongeren in de stad konden komen.

Na een stevig, maar sportief debat werd de middag afgesloten met een borrel waarbij nog informeel wat nagepraat kon worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-