picasso leerlingen voedselbank

In de week voor de kerstvakantie stond er voor leerlingen een CONNECT-week op het programma. Een week vol met vakoverstijgende projecten, excursies en sportdagen. De lockdown gooide roet in het eten, maar de leerlingen lieten het er niet bij zitten.

Een flinke domper was het voor leerlingen om weer te worden geconfronteerd met een nieuwe lockdown, zeker op het moment dat er extra leuke onderdelen op het programma stonden. Activiteiten om samen te beleven. Van een simpele kerstviering tot een grootschalig project voor de voedselbank, iedereen keek er naar uit.

En zoals vaak toonden jeugd en medewerkers van de school veerkracht. Een check bij de voedselbank leerde dat zij de maand december goed door zouden komen, aangezien veel horeca ondernemers etenswaren hadden gedoneerd (ieder nadeel heeft z’n voordeel). Inmiddels is alles weer normaal en daarom des te belangrijker om juist nu, in de ‘gewone’ maand februari, de inzamelingsactie voort te zetten.

Met diverse acties is het leerlingen gelukt om ruim 175 (!) shoppers te vullen voor de voedselbank in Zoetermeer. Een mooie actie voor de personen die dit nodig hebben en een belangrijke bijdrage aan de bewustwording bij leerlingen dat voldoende voeding niet voor iedereen even vanzelfsprekend is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-