Een deel van de griend is weer geknot en dode stobben zijn vervangen door jonge slietenDe Vrienden van de Natuurtuin Zoetermeer, hervatten met enthousiasme hun rondleidingen op de vierde zondag van de maand. Aanstaande zondag, de 27e, worden belangstellenden om 14.00 verwacht bij het informatiebord aan de rand van de Natuurtuin in het Westerpark.

We mogen weer met kleine groepen de Natuurtuin in. Juist op het goede moment nu het overigens vroege voorjaar zich alom aankondigt. Gele kornoelje, els en berk bloeien al of zijn al bijna uitgebloeid. Stinsenplanten zoals narcissen, sneeuwklokjes, sleutelbloem en lenteklokjes tonen hun bloemen of staan tenminste in de knop.

De schade die storm Eunice heeft aangericht beperkt zich tot een beschadigd hekwerk en enkele gesneuvelde bomen. Vrijwilligers en studenten hebben de paden zo snel als het kon weer begaanbaar gemaakt. Deze zelfde vrijwilligers zijn in de afgelopen maanden hard bezig geweest met snoeiwerk en ander onderhoud, zo hebben ze onder meer met hulp van deelnemers aan de Natuurwerkdag in november en collega’s van de Knotgroep Meer en Woud de griend (wilgenakker) opgeschoond en “afgezet”.

Omdat veel van het opgaande riet is gemaaid kunnen bezoekers heel goed kennisnemen van de inrichting van de Natuurtuin.

De wandeling die ook geschikt is voor kinderen onder begeleiding duurt ruim een uur. Helaas is de rondleiding niet geschikt voor mensen die een rollator, rolstoel of een ander hulpmiddel nodig hebben. Zij kunnen wel een deel van de Natuurtuin bezoeken via de ingang dichtbij de brug.

De rondleiding, die gratis is, wordt verzorgd door ervaren gidsen. Natuurlijk wordt in verband met corona afstand van elkaar gehouden en wordt indien nodig de groep gesplitst. Honden, ook aangelijnd zijn niet toegestaan.

 

Vrienden Natuurtuin en Lentis Bleiswijk werken samen

Toekomstige hoveniers 2Studenten van de hoveniersopleiding van de m.b.o.-opleiding Lentis in Bleiswijk krijgen sinds kort praktijklessen in de Natuur- en Landschapstuin in het Westerpark. Dit onder begeleiding van hun eigen docenten, volgens de Vrienden van de Natuurtuin een echte win-win situatie. De studenten worden vertrouwd gemaakt met het onderhoud van natuurlijk groen en de Natuurtuin profiteert van extra handen bij het arbeidsintensieve onderhoud.

Voor meer informatie over de Natuurtuin kunt u terecht op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.  Voor eventuele particuliere groepsrondleidingen kunt u mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-