Omwonenden van bedrijventerrein Prisma zijn de overlast van nachtelijke straatraces zat. Tom startte een petitie om deze overlast onder de aandacht te brengen van de bestuurders van de gemeente Zoetermeer en Lansingerland, waar dit terrein in ligt. De overlast is al jaren aan de gang.

petitie straatraces

Ene Tom (achternaam staan niet bij de petitie) roept mensen in Zoetermeer en Lansingerland op om te tekenen tegen de overlast die de straatraces veroorzaken. Deze illegale races worden gehouden op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland) en wordt beheerd door die gemeente en de gemeente Zoetermeer. Tom vraagt beide gemeentes om deze overlast prioriteit te geven. Zijn petitie krijgt bijval van omwonenden van Prisma.

Margy, een bewoner van Zoetermeer, tekende de petitie en schreef: "Vreselijk al die herrie in de nacht. Vaak komt er voor mijn gevoel geen einde aan en duurt het eeuwig eer ik in slaap val. Hoop dat er snel iets aan wordt gedaan". 

Naast de geluidsoverlast is er volgens Tom spraken van milieuschade en onveilige verkeerssituaties. Vooral in het weekend is de geluidsoverlast het grootst, maar ook door de weeks in de nachtelijke uren wordt er geracet. De Spectrumlaan wordt gebruikt als 'Drag race baan', een race vorm waar auto's of motoren vanuit stilstand zo snel mogelijk starten en een afstand zo snel mogelijk proberen af te leggen. Hierbij maken zij voor de start veel toeren om dan met piepende banden snelheid te maken. 

Pops and bangs en Driften

straatrace autoEr is veel overlast van 'Pops and Bangs', dit zijn knallen veroorzaakt door het ontploffen van benzine in de uitlaat, wanneer de bestuurder het gaspedaal los laat. Daarnaast wordt er gedrift, met de auto glijden door de bocht, terwijl men gas blijft geven. Ook klagen buurtbewoners over de troep die op straat gegooid wordt door deelnemers en publiek. 

Over de dragrace schrijft Hans: "Het klinkt alsof men eerst stil staat met een motor die hoge toeren maakt om daarna met piepende banden en knallende uitlaat met zeer hoge snelheid weg te rijden. Dit gebeurt heel vaak 's nachts in de weekenden."

Meldingen hebben geen resultaat gegeven

Tom schrijft dat er verschillende meldingen zijn gemaakt van deze overlast, maar dat dit weinig effect heeft. Er zijn in het verleden wat maatregelen geweest, maar deze hebben nooit lang stand gehouden. Hij krijgt bijval van meerdere mensen die de petitie hebben ondertekend. Veel mensen in Oosterheem en Seghwaert kunnen niet slapen door de herrie, zelfs niet met het raam dicht. Eén ondertekenaar slaapt noodgedwongen met oordoppen in om zo toch aan de nachtrust te komen. Ook vanuit Bleiswijk hebben mensen ondertekend. Er zijn inmiddels 231 handtekeningen binnen.

Ondertekenen kan via: stop_de_straatraces 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-