ecowarejoJO!? Jazeker: Jongeren Online/Offline. Met het project JO!, krijgen c.a. 25 jongeren tussen de 18 en de 23 jaar in de gemeente Zoetermeer in 2022 de kans om Online/Offline mee te doen.


Zij kunnen, indien ze niet beschikken over een fiets, computer of laptop, deze (laten) aanvragen bij stichting EcoWare. De gemeente heeft hiervoor ook kleine subsidie beschikbaar gesteld. Ook kunnen de jongeren, indien de aanvraag is goedgekeurd, bijvoorbeeld een paar uur meelopen met een echte fietsenmaker of een Webinar volgen. Daardoor worden zij zich ervan bewust dat een goed onderhouden fiets bijdraagt aan hun veiligheid in het verkeer en wellicht vinden ze het werk ook leuk.
Indien de jongeren geheel niet of slecht bekend zijn met het gebruik van een laptop of computer dan kunnen zij daarin ook begeleid worden. Dit laatste wordt verzorgd in samenwerking met de stichting YOE die dit belangeloos verzorgt. Wie meer over dit project wil weten en/of een aanvraag wil doen, kan terecht op de site van www.EcoWare.nl/project-JO

Ook voor kinderen van 4 t/m 18 jaar is er een project: Elk kind doet mee. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen  terecht bij Leergeld Zuid Holland Midden om hieraan mee te doen, via www.elkkinddoetmee.nl. Een kind waarvan de ouders of verzorgers weinig financiĆ«le middelen hebben, kunnen zo in aanmerking komen voor een computer, laptop, fiets of deelname aan sport en cultuur etc.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-