sport 55Tijdens het Najaarsdebat op 1 november 2021 heeft de raad een motie aangenomen om sporten voor ouderen te stimuleren. Zo werd voorgesteld om een jaar gratis sporten voor 55+ mogelijk te maken bij een 'OldStars'-vereniging. Het college gaat deze motie in ieder geval dit jaar nog niet uitvoeren.

Wethouder Ter Laak laat de raad weten het ‘Oldstars concept’ waardevol te vinden, maar zij wil de ouderensport liever in de breedte stimuleren. Het aanbieden van een jaar gratis kennismakingslidmaatschap bij één van de sportaanbieders die een OldStars programma aanbieden is volgens het college niet wenselijk omdat andere sportaanbieders hiermee uitgesloten worden. Niet alle verenigingen hebben een speciaal OldStars programma, terwijl ze mogelijk wel andere activiteiten voor 55+ hebben. Er is op dit moment ook geen budget om een jaar gratis sporten voor ouderen te financieren.

Wethouder Ter Laak wijst wel op mogelijkheden die op dit moment al uitgevoerd worden. Zo worden vanuit het Sportloket sportaanbieders actief gestimuleerd om aanbod te ontwikkelen voor ouderen. Verenigingen kunnen bij het Lokaal Sportakkoord bijdragen aanvragen voor het stimuleren van sport voor 55+.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-