Degoededialoog foto AfvalcontainersDeze week vinden de wijkdialogen plaats waarbij inwoners met elkaar van gedachten wisselen over de uitkomsten van de referendumenquête van de Goede Dialoog. De enquête werd ingevuld door meer dan 1.100 Zoetermeerders.

Op dinsdagavond 15 februari worden vanwege de grote belangstelling 2 Teams-sessies georganiseerd voor respondenten uit De Leyens, Noordhove en Seghwaert. Woensdag 16 februari volgen Buytenwegh en Meerzicht. Donderdag 17 februari is ingepland voor Rokkeveen, waarna de week op vrijdag 18 februari wordt afgesloten met een bijeenkomst voor de wijken Centrum, Driemanspolder en Palenstein. De wijk Oosterheem was vorige week al aan de beurt.

 

Aanbieding aan de burgemeester

Op maandag 21 februari gaan de initiatiefnemers naar het stadhuis om aan de voorzitter van de gemeenteraad, de burgemeester, de resultaten al symbolisch te overhandigen. “De gemeenteraad vergadert die dag voor het laatst in de oude samenstelling”, vertelt Jochem den Dulk. “Wij willen de mening van 1.100 Zoetermeerders graag direct ter hand stellen aan deze gemeenteraad, die met het bestreden besluit van december 2020 immers zelf de aanleiding vormde voor het referendum.”
Zonder al te veel te willen verklappen, noemt Den Dulk de uitkomsten een buitengewoon sterk signaal van de Zoetermeerse inwoners: “Er is weinig steun voor de maatregelen die in het besluit zijn opgenomen. Laten we het daar nu maar even op houden.”

 

 

-advertenties-

-goede doel-