Overhandiging gedichtenbundel foto M.RoosStadsdichter Robbert Roos heeft een nieuwe gedichtenbundel uitgebracht met de titel ‘Stop de Tijd’. Deze bundel bevat in totaal 53 gedichten en foto’s over uiteenlopende thema’s. Het voorwoord werd geschreven door voormalig Dichter des Vaderlands; Ester Naomi Perquin.

Op dinsdag 8 februari overhandigde Roos het eerste exemplaar aan burgemeester Michel Bezuijen en droeg speciaal voor hem één van zijn gedichten voor. Burgemeester Bezuijen was blij met de bundel en werd aangenaam verrast door de voordracht. “Ik hoop dat je nog heel lang voor ons en de stad deze prachtige gedichten mag maken.”

Zijn geboortestad Zoetermeer blijft Roos ook na al die jaren inspireren. Inmiddels hangen zijn gedichten op bekende plaatsen als in het Stadhuis Forum en bij de Dutch Innovation Factory. Voor beide locaties schreef Roos een gedicht op maat.

“Gedichten zijn voor mij een manier om dingen die mij raken van mij af te schrijven”, vertelt Roos. “Dat kan over een mooie ontmoeting zijn, maar ook over maatschappelijke thema’s zoals ongelukken op een kruispunt, of het drama in Scheveningen waarbij vijf jonge surfers verdronken.” De titel ‘Stop de Tijd’ ontstond tijdens één van de lockdowns. “Je hoorde vaak; ik zou willen weten wanneer dit voorbij is, of dingen die nu achter ons liggen over willen doen. Dat is beide onmogelijk, dus stop de tijd, en geniet van dit moment”, aldus Roos.

De bundel kost € 20,- en is te bestellen door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw n.a.w. gegevens voor betaling en levering. Facebookpagina: Stadsdichter van Zoetermeer.

Foto:  M.Roos

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-