Klassiek concours 2022De Zoetermeerse musicus Joshua Tavenier is doorgedrongen tot de regiofinale West 1 van het Prinses Christina Klassiek Concours. Het jonge talent viel op met zijn digitale deelnamevideo in de voorronde van het concours.

In de regiofinale strijdt hij om muzikale prijzen én een plek in de Nationale Halve Finale. De regiofinale in regio West 1 is de derde van in totaal zes regioconcoursen door het hele land. De voorrondes zijn digitaal. Deelnemers konden een deelnamevideo met daarop hun performance inzenden en werden door een professionele jury beoordeeld. De 16-jarige Joshua is violist en werd geselecteerd in categorie 2 (15 t/m 19 jaar). Tijdens de regiofinale speelt hij in de Doelen in Rotterdam, hij wordt daarbij begeleid door Peter Sluijs op piano. 

Prinses Christina Klassiek Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang t/m 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, de muziek dient klassiek te zijn, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de regiofinalisten. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. Dit jaar is de Regionale Finale voor een camera, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is om onderdeel te zijn van een videoproductie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-