imagesEczeem is een vervelende huidaandoening met veel jeuk. Je huid wordt enorm droog en in de ergste fase kunnen er zelfs pijnlijke wondjes en kloofjes ontstaan. Door de droogte ontstaan er kleine scheurtjes in de beschermende huidbarrière.
Door deze scheurtjes verliest je huid nog meer vocht en kunnen allergenen van buitenaf makkelijk de huid in komen. Dit is één van de redenen dat je huid vaak niet tegen meerdere cosmetica producten kan.

De reguliere zorg geeft een hormoonzalf met een lanette zalf als verzorging erbij. Een hormoonzalf bestaat uit corticosteroïden, dit is een synthetisch schildklierhormoon. De crème werkt op dat moment,  alleen het lost het de oorzaak niet op. Wordt de crème niet gebruikt dan manifesteert het eczeem zich. Wordt de crème wel gebruikt, dan is het eczeem rustiger. Je huid wordt vaak rood en gevoelig als gevolg van deze crème.

De lanette zalf is een vaseline crème, het hoofdbestanddeel is een minerale olie. Dit ingrediënt sluit je huid af zonder het echt te voeden of goed resultaat te geven. Deze zalf werkt op dat moment, maar het lost het vochtprobleem van de huid niet op. Door deze manier van behandelen raakt je eczeemhuid  in een vicieuze cirkel. Gebruik je het wel, dan is de huid rustig. Gebruik je het niet, dan weer last van eczeem.

Nu is het belangrijk om natuurlijke huidverzorging te gaan gebruiken. De natuur kan de huid echt gaan ondersteunen. Met jouw huid wil images copyje twee doelen bereiken; het kalmeren van de huid en zorgen dat het weer zijn eigen vocht vast kan gaan houden. Wanneer je dit hebt bereikt, dan zul je zien dat je huid weer comfortabel aanvoelt. Je huid gaat er zichtbaar beter uit zien; minder droogte schilfers, minder pijnlijke wondjes en de roodheid neemt af.

Doel 1: Hoe kalmeer je jouw eczeem huid?
Start. De huid schoonmaken met natuurlijke reinigingsproducten, zoals een zachte milk met blauwe kamille. Reinig het gezicht 2 × per dag met lauw water en het lichaam maximaal 1 per dag met niet te warm water.  Hierna adviseer ik om een pure aloë Vera gel te gaan gebruiken. Aloë Vera heeft het vermogen om de huid te kalmeren. Let nu wel goed op de ingrediëntenlijst. Laatst kwam ik in een winkel een aloë Vera gel tegen waarin nog extra ingrediënten zaten, zoals alcohol denat. Dit is een uitdrogende alcohol die wil je niet op je huid hebben.

Doel 2: Hoe zorg je ervoor dat het vochtbalans in jouw huid verbeterd?
Jojoba olie is een speciale olie. Deze olie lijkt sterk op ons eigen talg van de huid en gaat ervoor zorgen dat de huid weer vet wordt. Bij de aanschaf van Jojoba olie is het weer erg belangrijk om de juiste biologische versie te gebruiken. De natuurlijke biologische jojoba olie bevat alle krachtige stoffen van de plant. Een synthetische jojoba olie is alweer zo bewerkt dat alle werkzame stoffen verdwenen zijn.

Je mag de aloë vera gel en jojoba olie zo vaak gebruiken als je wilt per dag. In het begin zal je het vaker willen gebruiken. Je huid gaat Foto Els copyreageren door geen gebruik meer van corticosteroïden-crème. Dit kan zelfs erg vervelend zijn. Toch zeg ik, zet door. Je huid is aan het detoxen van de corticosteroïden-crème. Wanneer je huid rustig is, zul je het 2 × per dag kunnen aanbrengen in de ochtend en in de avond.

Wil je graag deze producten voor je huid uitproberen? In mijn praktijk heb ik de beste vorm van een aloë vera gel en jojobaolie. Door het zelf te ervaren, voel je wat dit product voor je kan betekenen.

Stralende groet,Els
Huidstudio Bloos

-advertenties-

-goede doel-