visie zoetermeer2040Op maandag 31 januari is de visie Zoetermeer 2040 vastgesteld door de gemeenteraad. Deze visie schetst het toekomstbeeld van Zoetermeer: een stad waarin iedere Zoetermeerder zich welkom en thuis voelt en ongeacht zijn of haar achtergrond en afkomst kansen heeft om zich te blijven ontwikkelen.

 

Zoetermeer is in 60 jaar enorm hard gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een stad waarin het prettig is om te wonen, werken en verblijven. Om dit zo te houden heeft de gemeente de Visie Zoetermeer 2040 vastgesteld.

“Het jaar 2040 lijkt nog ver bij ons vandaan. Toch is het zo dat de keuzes die nu gemaakt worden, van invloed zijn op de ontwikkeling van Zoetermeer in de toekomst”, licht wethouder Jan Iedema toe. “Hoe zien we onze stad over twintig jaar? Waar zijn we trots op en wat kan er beter in Zoetermeer? Voor deze visie spraken we daarover met inwoners, ondernemers en organisaties in de stad.”

Realisatie nog belangrijker

“Ik kijk ernaar uit om met inwoners en ondernemers verder in gesprek te gaan over de wijze waarop we de visie Zoetermeer 2040 gaan realiseren. Zodat dit ook echt bereikt wordt. Een visie is belangrijk, maar de realisatie is nog belangrijker. Daarmee gaan we het verschil maken”, geeft ook burgemeester Michel Bezuijen aan.

Meer informatie over de visie?
Kijk voor meer informatie over de visie Zoetermeer 2040 en officiële stukken op de website www.zoetermeer.nl/2040 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-