Dutch Innovation Park 1De gemeente trekt 1,1 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park. De potentie van deze aantrekkelijke bedrijfslocatie in de Randstad, waar ondernemers en onderwijs samen werken aan toegepaste innovaties, kan hierdoor verder worden uitgebouwd en benut.

In het Dutch Innovation Park werken de gemeente, bedrijven en kennisinstellingen aan een volwaardig campusgebied voor hoogwaardig onderwijs en werkgelegenheid. Het gebied is in beweging: er zijn nu al zo’n 70 bedrijven gevestigd, van start-ups tot (internationale) hoofdkantoren. Private partijen investeerden meer dan 60 miljoen euro in nieuwbouw en duurzame verbouw.

“Met dit budget kunnen we verder gas geven op deze resultaten”, stelt wethouder Iedema (Economie en Onderwijs). “Als aanjager en initiator van de samenwerking in het Park geven we een impuls aan de acquisitie van bedrijven, de uitbreiding van het onderwijsaanbod en de vernieuwing van het campusterrein.” Er is met name nog ruimte voor startups en middelgrote bedrijven op de campus.

Ook onderwijs en onderzoek zijn steeds meer verankerd in het Park, onder meer door de start van de nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence – de eerste in Nederland – in september 2022 aan De Haagse Hogeschool. Daarnaast is het Center of Expertise Cyber Security met diverse lectoraten gevestigd in het Dutch Innovation Park.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-