In heel Nederland spelen er op 4 mei om 21.00 uur meer dan honderd voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een initiatief van Theater Na de Dam, een organisatie opgericht door theatermakers en filosofen Jaïr Stranders en Bo Tarenskeen. Ook het Zoetermeerse Stadstheater doet hieraan mee.

Beeld Persbericht Stadstheater Zoetermeer neemt deel aan Theater Na de DamIn 2010 maakten Jaïr en Bo zich zorgen over het verlies van betekenis van de Nationale Dodenherdenking. Theater Na de Dam is inmiddels uitgegroeid tot een unieke theatertraditie, waaraan het Stadstheater Zoetermeer in 2022 voor het eerst deelneemt. 

Theater is dé manier om vragen en gedachten over geschiedenis, oorlog en vrijheid levend, concreet en persoonlijk te maken. De programmering van Theater Na de Dam bestaat uit een mix van professionele voorstellingen en voorstellingen gemaakt door jongeren. Het Stadstheater Zoetermeer gaat in 2022 voor het eerst een voorstelling met jongeren maken over Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens dit project verdiepen jongeren van Zoetermeer zich in de geschiedenis van Zoetermeer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe zag Zoetermeer eruit tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat is er gebeurd in de stad? Hoe was het om toen te leven? Kon je nog gewoon naar buiten? Ging je nog naar school? De antwoorden op deze vragen gaan de jongeren samen met een professionele theatermaker onderzoeken. Ook voeren ze gesprekken met ouderen uit Zoetermeer over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Dit onderzoek vormt de basis van de voorstelling die de jongeren zelf zullen spelen op 4 mei om 21.00 uur.

Stadstheater zoekt talentvolle jongeren

Voor dit project is het Stadstheater op zoek naar talentvolle en enthousiaste jongeren die graag een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog willen maken en spelen. Ben of ken je iemand tussen de 12 en 18 jaar oud en woon je in Zoetermeer of omgeving? Meld je dan aan via de website van het Stadstheater. Deelname aan dit project is gratis en er is geen ervaring vereist.  

Meer informatie en aanmelden via: www.stadstheater.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-