woonwagenlocatie Zwetstroom ohHet contract met de huidige woonwagencoördinator wordt verlengd tot 1 juli. De woonwagencoördinator is het aanspreekpunt voor woonwagenbewoners in Zoetermeer en heeft een groot netwerk opgebouwd en geniet vertrouwen onder de bewoners.

De woonwagencoördinator zou echter al per 1 december 2021 hebben moeten stoppen met zijn werk, zijn contract liep af en kon niet meer verlengd worden. De gemeente is zeer tevreden over de huidige woonwagencoördinator, die zijn werk professioneel verricht. In een memo schrijft de gemeente: ‘We zijn uitermate tevreden over de professionele manier waarop de huidige coördinator zijn werk verricht. De aanpak sluit goed aan bij de doelgroep en voorgangers haalden niet dezelfde resultaten.’

Verlenging van het contract is niet toegestaan door Europese aanbestedingsregels, maar de gemeente kiest er toch voor om een half jaar te verlengen en daarmee de regels te overtreden. ‘Het betreft zeer gespecialiseerd werk waarvoor niet eenvoudig en/of op korte termijn een vervanger kan worden gevonden. Het heeft de voorkeur dat de woonwagenbewoners hetzelfde gemeentelijke aanspreekpunt kunnen blijven gebruiken en dat het opgebouwde netwerk en vertrouwen niet wordt doorkruist.’
Tot en met juni heeft de gemeente nu de tijd om een geschikte vervanger te zoeken.

 

Onrechtmatige inkoop

De uitgaven die gedaan worden om deze coördinator in te huren, zonder een nieuwe aanbestedingsprocedure, zijn onrechtmatig. Dit omdat de totale contractwaarde in totaal zal uitkomen boven de Europese aanbestedingsgrens van € 215.000.
Dit bedrag zal dan ook als onrechtmatig op de jaarrekening van de gemeente worden vermeld. Een gemeente mag in totaal 1% van het begrotingstotaal als ‘onrechtmatig’ of fout op de jaarrekening hebben staan, voor Zoetermeer komt dit neer op in totaal € 4 miljoen.

Foto: Woonwagenlocatie Zwetstroom, google maps

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-