48 Calder Kunsthal Ossip 1Bibliotheek Forum Zoetermeer organiseert een cultuurlezing met het thema Calder Now. De lezing vindt plaats op zondag 13 februari. Cultuurhistoricus en kunstdocent Hoo Man Chan leidt deze cultuurlezing die aansluit bij de tentoonstelling Calder Now in de Kunsthal in Rotterdam.


De Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898 - 1976) maakte werk waarmee hij de beeldhouwkunst compleet vernieuwde. In zijn zoektocht naar mogelijkheden haalde hij sculpturen van hun sokkel en hing ze op waardoor ze lijken te zweven. Met deze innovatieve mobiles die vrijelijk in de ruimte bewegen, stond hij aan de wieg van nieuwe kunststroming die aan het begin van de 20ste eeuw een revolutie teweeg bracht. Calder wordt een inspiratiebron voor vele generaties kunstenaars na hem.

Licht en reflectie, de zintuigen, architectuur, vergankelijkheid, en performance zijn belangrijke thema’s uit Calders oeuvre. Wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten en werken die een beroep doen op alle zintuigen brengen nieuwe verbindingen binnen het iconische oeuvre van Calder aan het licht.

Prikkel uw zintuigen én uw geest en kom zondag 13 februari 2022, van 11:00 tot 12:30 uur naar deze cultuurlezing. Koop uw kaartje via de website: www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/20220213-cultuurlezing-CalderNow

kosten: € 10,50 leden en € 13,50 niet-leden.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-