In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: Geef wielrenners eigen routes.

racefietsIn de Zoetermeerse natuurlijke recreatiegebieden zoals het Buytenpark en de Nieuwe Driemanspolder hebben steeds meer wandelaars en rustige fietsers last van doorsjesende wielrenners. Soms met velen tegelijk. Misschien is het een goed idee om die snelle jongens en meiden, mannen en vrouwen, die doorgaans alleen maar passanten zijn, zoveel mogelijk aparte routes te geven. Dit om conflicten met rustige fietsers en wandelaars te beperken.

Te denken valt aan het aanwijzen op het wegdek van een voorkeursroute, zoals recent verwezenlijkt bij de Rottemeren onder regie van het Recreatieschap Rottemeren. Zie: https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/juli-2021/wielerrotte-alternatieve-route-wielrenners/.

En overigens ben ik van mening dat sowieso bescherming en geleiding van voetgangers en fietsers hoger op de gemeentelijke agenda zou mogen staan.

Indiener: Raymond Timmermans (secretaris Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark)

 

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meepraten over ons idee van de week kan op onze Facebook Zoetermeer Actief

 

-advertenties-

-goede doel-