2022 kaarsjesDe komende jaarwisseling wordt opnieuw anders dan andere jaren. Door de coronamaatregelen vieren we de wisseling van het jaar in kleine kring en zonder vuurwerk. De voorbereidingen van de gemeente en veiligheidspartners op de jaarwisseling zijn in volle gang.

Zo worden brandbare materialen in de stad verwijderd en worden er activiteiten georganiseerd voor de jongere inwoners. Burgemeester Michel Bezuijen roept iedereen op er voor elkaar, op afstand, een mooie en veilige jaarwisseling van te maken.

“Hoewel we het allemaal anders hadden gehoopt, zet ook deze jaarwisseling het coronavirus een streep door veel activiteiten”, zegt burgemeester Michel Bezuijen. “In een tijd dat we juist samen willen zijn, kan dat ook dit jaar nog niet zoals we zouden willen. Dat is lastig, voor ons allemaal. Ik reken op alle Zoetermeerders dat de jaarwisseling op een veilige en mooie manier wordt gevierd.”

 

Verwijderen brandbare materialen

In aanloop naar oud en nieuw verwijdert de gemeente rondslingerende brandbare materialen in de stad. Ook autowrakken, die niet op tijd zijn weggehaald, worden verwijderd. Inwoners kunnen helpen door zelf brandbaar materiaal rondom hun huis en in de tuin te verwijderen. En door melding te maken van brandbare materialen in de wijk bij team handhaving via telefoon 14 079. Op oudjaarsdag sluit de gemeente vanaf 16.00 uur alle ondergrondse afval- en papiercontainers tot nieuwjaarsdag 6.00 uur. Ook de gemeentelijke parkeergarages aan de Osylaan en onder het CKC worden afgesloten. De afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk weggehaald om vuurwerkschade te voorkomen.

 

Activiteiten en LITNYE voor jongeren

In de kerstvakantie organiseren de gemeente en Buurtwerk in de wijken verschillende activiteiten voor jongeren tot en met 17 jaar. Er is een sportief en coronaproof programma met activiteiten die buiten plaatsvinden.
Als alternatief voor het jongerenfeest in het Silverdome is er ook dit jaar een digitaal feest. Firstnoise organiseert in opdracht van de gemeente een interactieve livestream LITNYE. Via de livestream kan iedereen genieten van live-muziek van bekende dj’s. Alle informatie over de livestream is te vinden op www.litnye.nl. Iedereen die al een kaartje had gekocht voor het jongerenfeest in het Silverdome, kan het geld terugkrijgen via www.litnye.nl.

 

Verbod op vuurwerk, carbid en vuren

Het verkopen en afsteken van vuurwerk is dit jaar in heel Nederland niet toegestaan. Vuurwerk dat het hele jaar verkocht mag worden zoals sterretjes, knalerwten en trektouwtjes, is wel toegestaan (vuurwerk categorie 1). Ook het carbidschieten en vuren op de openbare weg zijn verboden. Vuur stoken in een oliedrum of vuurkorf mag wel, mits het veilig gebeurt.

Met de campagne HELPENDE HENS, vraagt de gemeente aandacht voor het veilig stoken in een vuurkorf of oliedrum. Open vuren veroorzaken door oververhitting veel schade aan het asfalt. Het vervangen van asfalt kan, afhankelijk van het soort asfaltschade, oplopen tot wel €1500,- per vierkante meter. Dit bedrag kan de gemeente verhalen op de veroorzaker.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-