20211222 28797De Zoetermeerse boosters worden voor het grootste deel gezet aan de Boerhaavelaan 33, waar een prikcentrum is ingericht. Er wordt alleen op afspraak geprikt voor de boosters, mensen kunnen een afspraak maken zodra hun geboortejaar op de website van het RIVM verschijnt.

 

Op dit moment zijn de geboortejaren 1963, 1964 en 1965 (en eerder) aan de beurt voor de boostervaccinatie. Zij hoeven niet te wachten op de brief met uitnodiging van het RIVM, maar kunnen direct een afspraak maken, via de telefoon of via de site: https://coronatest.nl/. Elke dag wordt er op de website van het RIVM gepubliceerd welke geboortedata in aanmerking komen voor de boosterprik.

Wethouder Ter Laak: “De boosterpriklocatie aan de Boerhaavelaan wordt al volop gebruikt, veel mensen hebben meteen hun prik ingepland. We hebben ook maximaal ingezet op de capaciteit, met veel prikkers, maar ook heel veel mensen die achter de schermen meewerken, bijvoorbeeld om de mensen die binnen komen te verwelkomen en de weg te wijzen.”

Zoetermeerders met eigen vervoer kunnen ook terecht op twee andere grote priklocaties in de regio: de Broodfabriek in Rijswijk en het World Forum in Den Haag.

De vaccinatielocatie in Zoetermeer is aan de Boerhaavelaan 33 in Driemanspolder, in het voormalige IBM gebouw.

 20211222 28800  20211222 28803

 

Huisartsen helpen mee

Ook de Zoetermeerse huisartsen werken mee om de boostervaccinaties zo snel mogelijk te zetten. De huisartsen kunnen zelf 60 plussers uitnodigen uit hun praktijk en vaccineren niet-mobiele 60 plussers. 



Vrije inloop vaccinaties blijven

De vrije inloopvaccinaties in het Stadhuis voor de eerste of tweede vaccinatie blijven zolang de vraag hoog blijft. Op dit moment komen op de vrije inloopmomenten nog ruim 200 mensen per dag een vaccinatie halen. De vrije inloopvaccinatie op het Stadhuis is op woensdag, van 9 tot 16 uur. In ieder geval vandaag en volgende week woensdag, 29 december, wordt nog geprikt.

Mensen die zich willen laten vaccineren kunnen zich melden bij het Stadhuis, ingang RandstadRail.

De vaccinatiegraad in Zoetermeer is op dit moment 80% volledig gevaccineerd. Het aantal besmettingen daalde in Zoetermeer afgelopen week met 17%. Er is nu een piek te zien in besmettingen bij jonge kinderen van 5 tot 14 jaar en hun ouders, in de leeftijd van 30 tot 45 jaar.

Wethouder Ter Laak: “Mensen houden zich goed aan de maatregelen, dat is fijn. De cijfers dalen nu, maar de zorg ligt nog steeds vol.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-