SONY DSCEen startgroep van vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers, gaat op Zoetermeer Actief van start met een column over zingeving. Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven zij hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'.

De vijf Zoetermeerders komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. En dat niet alleen want ook wordt er telkens naar de levenslessen van de geïnterviewden gevraagd opdat anderen daar wat aan
kunnen hebben. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

De schrijvers hopen met ‘Zin in 't alledaagse’ van harte een snaar te kunnen raken bij lezers van Zoetermeer Actief. De eerste column wordt verzorgd door Toon Vessies, geestelijk begeleider.

Het Licht aan jezelf ...

In deze korte zin staat ‘Licht’, maar te vaak beluisteren we dit als 'Het ligt aan jezelf ...!'
Soms lijden mensen een leven lang aan gebeurtenissen waarbij zij overtuigd geraakt zijn dat ‘iets’ aan hen zelf ligt, dan wel ooit gelegen zou hebben.

Daarin kunnen we soms ijzingwekkend streng zijn naar onszelf en helaas soms ook naar anderen. Juist dan mogen wij elkaar ‘Licht’ gunnen – Licht om donkere tijden door te komen en te genieten van kleine dingen.

Elkaar onderweg eventjes groeten is zo een Lichtje. Met elkaar in gesprek gaan kan ook zo een Lichtpuntje zijn. Met elkaar lachen om een leuk voorval, een grappige opmerking, een hartelijk gebaar – allemaal voorbeelden van deze kleine Lichtpuntjes.

De natuur gaat straks weer door haar donkerste dagen en brengt ons lange avonden en nachten. Onze ervaring met de ons omringende natuur leert ons dat het straks weer licht zal worden, lengende dagen en vroege eerste uitlopers in de natuur.

Elkaar het Licht doorgeven door zelf deel van dit Licht te zijn.

Om licht en liefde
Steek een kaars aan in het duister,
laat het licht toe in je hart.
Maak je handen niet tot vuisten,
streel maar zacht wat is verhard.

Hein Stufkens
Uit: Vrede voor jou

 Column: Toon Vessies

-advertenties-

-goede doel-