startbijeenkomst kunst nieuw zwembad 550pxBij het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is er ook ruimte voor kunstwerk. De gemeente is een zoektocht gestart naar een kunstenaar die het nieuwe kunstwerk wil ontwerpen en maken.

Een projectgroep, bestaande uit gebruikers, inwoners en adviseurs van de gemeente, heeft gezamenlijk een opdracht geschreven waaraan het nieuwe kunstwerk aan moet voldoen. Het kunstwerk komt te staan bij de entree van het zwembad, zodat het goed zichtbaar is voor passanten en bezoekers. Het moet hier een herkenbare plek worden, uitnodigend, fris en sprankelend. Een link met water heeft de voorkeur van de projectgroep.

De zoektocht naar kunstenaars is gestart door het plaatsen van een advertentie in het vakblad BK-Info.

Professionele kunstenaars kunnen zich tot 17 januari aanmelden door een curriculum vitae en papieren documentatie op te sturen. De projectgroep kiest daarna 3 kunstenaars uit om een schetsidee te maken. Eén schetsidee zal nader wordt uitgewerkt en uiteindelijk echt worden gemaakt en geplaatst in het zwembad. Eindoplevering is voorzien rond maart 2023.

Foto: Inwoners en gebruikers van het zwembad bepalen de plek waar het toekomstige kunstwerk komt, bron gemeente Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-