magisch zoetermeer startWethouder Ingeborg ter Laak en ambassadeur René van Kooten gaven samen het startsein voor de kick-off van de Magisch Zoetermeer kerstactie. De wethouder benoemde in haar openingstoespraak het belang van zorgen voor elkaar. Terlaak: “Een klein gebaar of een handreiking kan een groot verschil maken.”

magisch zoetermeer start2Voor het 2de jaar op rij zorgt corona ervoor dat Magisch Zoetermeer, het welbekende kerstdorp niet kan organiseren. De kick-off die plaats vond in de Kapelaan zaterdagmiddag was het startsein van de verkoop van de Magische kerstkaars. Door de opbrengst van de verkopen van de kaars organiseert de stichting activiteiten voor eenzame ouderen. Eenzame mensen worden blij gemaakt met een kerstlunch thuis, een prachtig kerststuk en vooral aandacht en een luisterend oor.

“Een van de belangrijkste punten die ik bij de start van mijn wethouderschap wilde aanpakken, is eenzaamheid. Een groot probleem en grote zorg binnen Zoetermeer, iets waar ik als wethouder hulp bij nodig heb. Magisch Zoetermeer is een prachtig initiatief dat laat zien dat door samenwerking, kleine gebaren een groots verschil gemaakt kan worden. Zeker in deze coronaperiode die maar voortduurt, is naar elkaar omkijken, aandacht geven en elkaar helpen een belangrijke spil geworden”, benadrukt wethouder Terlaak.

 

Magische Zonnetjes

Na de kick-off was het tijd om de Magische Zonnetjes uit te reiken. Dit jaar waren er vier mensen genomineerd die zich op bijzondere wijze vol overgave inzetten voor anderen. Ambassadeur van Magisch Zoetermeer, René van Kooten, reikte de genomineerden een oorkonde uit, daarnaast ontvingen zij een prachtige bos bloemen en een dinerbon.

magisch zoetermeer start3Een van de genomineerden was Paul Appel die ondanks zijn herseninfarct twee jaar geleden zich vol overgave inzet voor de Zonnebloem en Floriadehof, een woonvoorziening voor dementerende ouderen. De nominatie en de oorkonde werden trots in ontvangst genomen, maar het grootste cadeau was om met René van Kooten op de foto te gaan. Frans is namelijk groot fan, de oorkonde met handtekening van René krijgt dan ook een speciale plek in huis.

Ook genomineerd was Trijntje Aarden de oprichtster van stichting Oosterfaantje. De stichting voorziet veel mensen die in armoede leven van een tas vol gezond eten en verzorgingsproducten. Haar buurvrouw Krista gaf Trijntje op voor een Magisch Zonnetje met een prachtige motivatie en sloot die af met de woorden: ”Delen is haar missie en ik gun haar zo dat ze nu ook eens mag ontvangen. Ik hoop echt dat zij deze prijs krijgt want ik gun haar de wereld (en meer). Ze is een vrouw met een gouden randje.”

Ita Bikker, die een belangrijke spil is binnen de bewoners commissie JUNA van de senioren flats in Rokkeveen, werd genomineerd voor haar enthousiasme waarmee ze activiteiten organiseert, in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Koffieochtenden, bingo en kaartavonden zelfs met alle coronamaatregels wist ze ouderen uit hun isolement te halen.

De laatste genomineerde was Klaas Adegeest die de honneurs overliet aan de buurvrouw die hem op had gegeven. Hij was namelijk druk bezig met iemand anders helpen. En dat is precies wat hem typeert, volgens buurvrouw Karlijn. Naast de gemeenschappelijke buurttuin die hij onderhoudt, helpt hij ouderen met klusjes die ze zelf niet meer kunnen.

Aanwezig was ook mevrouw Lindeman. Zij had vorig jaar als wens, een bezoek aan een musical waar René van Kooten in rol inspeelt. Corona en het sluiten van het theater zorgden ervoor dat ze langer op haar wens moest wachten. Afgelopen week zou ze Titanic bezoeken, maar ook dit ging aan haar neus voorbij. Namens Magisch Zoetermeer kreeg zij deze middag een meet & greet met René, die twee liedjes speciaal voor haar zong.

René: “Ik hoop dat er weer ruimte en ademruimte komt dat ik weer muziek mag maken in verzorgingshuizen. Dit heb ik gedaan in de eerste lockdown en dan zie je wat muziek doet met mensen en het past bij mij. Dat is mijn magische wens van dit jaar.”

De Kerstkaars van Magisch Zoetermeer is te kopen bij winkels in Stadshart, Dorpsstraat, Rokkeveen of Oosterheem. Een kaars kost €5,-, waarmee je ook de stichting steunt en wensen van ouderen kan laten uitkomen. Doneren kan ook op de site van Magisch Zoetermeer: www.magischzoetermeer.nl/kopie-van-doneer 
Bij aankoop ontvang je een wenskaart waarop je een wens kan doen voor een eenzame oudere.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-