KO de heer Van Dorp 09122021Zoetermeerder Eric van Dorp ontving 9 december een Koninklijke onderscheiding. De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau kreeg Van Dorp voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor de Stichting openbaar Primair Onderwijs in Utrecht (SPO).

Eric van Dorp woont in Zoetermeer, maar omdat zijn werk voor het onderwijs plaats vond in Utrecht, werd daar de onderscheiding uitgereikt door de Utrechtse locoburgemeester Linda Voortman.

Sinds 2003 is Van Dorp werkzaam als lid van het College van Bestuur bij SPO Utrecht. Een stichting voor het openbaar primair onderwijs in Utrecht met 38 scholen voor basis-, speciaal basis-, (voortgezet) speciaal onderwijs én een school voor internationaal onderwijs. Hij heeft zich de afgelopen jaren met grote inzet en aanstekelijk enthousiasme ingezet voor goed openbaar onderwijs voor Utrechtse kinderen.

Eric van Dorp leverde een grote bijdrage geleverd aan goede en duurzame huisvesting van de Utrechtse scholen. Ook zette hij zich in bij de oprichting en ontwikkeling van de International School Utrecht en bevorderde het gebruik van nieuwe technologie en nieuwe onderwijsconcepten.

De uitreiking vond plaats tijdens de laatste werkdag van de heer Van Dorp in het kantoor van SPO Utrecht. Eind van dit jaar gaat hij met pensioen.

 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Van Dorp, voor zijn langdurige en belangrijke inzet voor het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Utrecht, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-