2B538369 7CB7 468D ACE4 E783B0994554Vanaf januari 2022 zijn Dominique en Angela Patuel de nieuwe eigenaren van Divepost.Divepost bestaat uit meerdere onderdelen, de duikwinkel en online shop, waar je alle benodigdheden voor het duiken kan aanschaffen. Daarbij nemen ze ook de duikschool en duikclub over van de huidige eigenaren.

Met champagne beklonken

Het stel staat al helemaal in de startblokken om te gaan beginnen. Dominique zal zich vooral richten op de winkel, de onlineshop en het halen en brengen van duikbenodigdheden voor de duikschool. Angela gaat achter de schermen aan de slag met alle administratie, waaronder alle roosters voor de duikinstructeurs en Dive Masters. “Het hele team blijft aan ons verbonden en gaat enthousiast met ons dit avontuur aan. We voelen ons ontzettend gesteund door het team en de huidige eigenaar”, vertelt Dominique enthousiast. Toen hij hoorde dat de eigenaren de zaak wilde verkopen, pakte Dominique gelijk de telefoon om met hen te praten over de verkoop. Na een goed gesprek en een akkoord van de bank werd de koop met een fles champagne beklonken.

Duiken als grote passie

Angela heeft jarenlang ervaring in de detailhandel. Dominique is ambulance medewerker en heeft als grote passie duiken. Het 9ED6CF54 D4C0 4762 873A 53846CC03479overnemen van Divepost was dan ook een droom die werkelijk werd, van je hobby je werk maken. Drie jaar geleden deed Dominique zijn 1ste duik, samen met één van zijn dochters tijdens een vakantie in Egypte. Sindsdien haalde hij meerdere duikbrevetten en is Padi Dive Master. Inmiddels heeft hij ruim 120 duiken op zijn naam staan. In zowel warm water in het buitenland, maar vooral in Hollands open water zoals het Noord-Aa, de Zevenhuizerplas en de Vinkeveense plassen. Dominique: ”Mensen denken dat je in Nederland niet goed kan duiken omdat het water troebel is, maar niets is minder waar. Er liggen veel objecten waar je naar kunt duiken. In het Noord-Aa zwemmen veel grote snoeken, in de Zevenhuizerplas heb je zelfs het palingpad waar je veel grote palingen tegen komt. Momenteel is de temperatuur rond de 6 graden, maar je hebt echte die-hard duikers die dan toch het water in gaan. Met goed materiaal en bijvoorbeeld een goed duikpak of droogpak blijft duiken dan mogelijk.”

Schermafbeelding 2021 12 09 om 07.42.28Buddytalk

Er verandert voor de klant helemaal niets, maar het stel heeft wel leuke ideeën voor de toekomst. Zoals een Buddytalk op de donderdagavond als de Divepost koopavond heeft. Onder het genot van een hapje en drankje, praten met andere duikers of luisteren naar gastsprekers die over diverse duik onderwerpen vertellen. Dit kunnen specialisten zijn op bijvoorbeeld het gebied van grotduiken of leveranciers met nieuwe producten of product uitleg.

De fysieke Divepost winkel, gevestigd aan de Wattstraat naast de Pelgrimshoeve, is geopend van woensdag tot en met zondag en de lessen zijn op zondagavond in de Veur en mogelijk in de toekomst ook in het nieuwe zwembad. Op de andere dagen blijft Dominique zich inzetten voor zijn andere passie, de ambulance.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-